Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi žiauriausios reklamos Amerikoje, skirtos kovai prieš prekybą žmonėmis

Šios reklamos galėtų atstoti siaubo filmų anonsus. Tačiau iš tiesų šias tamsias, dramatiškas reklamas su seksualinės prievartos ir išnaudojimo pustoniais kaip kovą su prekyba žmonėmis sukūrė Amerikos vyriausybė, – praneša dailymai.co.uk.
Prekyba žmonėmis
Prekyba žmonėmis / dvidshub.net

Vidaus saugumo departamentas pradėjo kampaniją „No Te Enganes“ (liet. nebūk apgautas) Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje, kad perspėtų žmones apie pavojus, kurie gali ištikti bandant nelegaliai patekti į Ameriką.

Šią savaitę reklamos bus pradėtos rodyti Floridoje ir Vašingtone.

Šios dvi reklamos orientuotos į žmonių prekybos aukas, į tuos, kurie nori pranešti apie pastebėtą įtartiną veiklą arba į tuos, kurie planuoja sumokėti pinigus už nelegalų patekimą į JAV.

Nebūkite apkvailinti. Nepatekite į tokias situacijas, kad rizikuotumėte tapti žmonių prekybos aukomis“, – perspėja Davidas Aguilaras.

Žmones vežantys kontrabandininkai dirba pagal nepaprastai žiaurią ir negailestingą taktiką. Už nemažą mokestį žmonėms jie pažada lengvą patekimą į Ameriką. Tačiau vos pasiekus JAV, jie iš imigrantų pavagia visus pinigus ir tapatybės korteles ar pasus, priversdami juos vergauti seksualinėje vergijoje, kad galėtų pavogtus daiktus susigrąžinti.

Šios dvi reklamos yra tik dalis visos reklaminės kampanijos, nukreiptos prieš prekybą žmonėmis. Jau dabar yra sukurta daug plakatų ir radijui skirtų reklamų, kuriose žmonės galės sužinoti telefono numerius organizacijų, į kurias jie gali kreiptis pastebėję įtartiną veiklą arba patys tapę seksualinės vergijos aukomis.

Kovą prieš prekybą žmonėmis pradėjome 2007 metais. Nuo to laiko sulaukėme 34 tūkst. skambučių. Ir manome, kad išgelbėjome daugiau nei 4 tūkst. potencialių aukų“, – tvirtina Bradley Mylesas, Nacionalinio kovos prieš prekybą žmonėmis centro vadovas.

Amerikoje veikianti karštoji linija skirta aukoms, tačiau čia gali skambinti ir žmonės, kurie pastebėjo įtartiną veiklą.

Mes siekiame įtraukti visą visuomenę kovoti su šiuo žiauriu reiškiniu. Manome, kad jeigu žmonės pamatys, kokia žiauri yra prekyba žmonėmis, jie tikrai norės padėti“, – tikina B.Mylesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius