Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas nušvilptas M.Le Pen palaikančioje šiaurinėje Prancūzijoje

Prancūzijos prezidento rinkimų favoritas Emmanuelis Macronas, trečiadienį netikėtai apsilankęs uždaromoje šiaurinėje Prancūzijos dalyje esančioje gamykloje, buvo nušvilptas ir sutiktas jo ultradešiniųjų varžovę Marine Le Pen palaikančiais šūksniais.
Emmanuelis Macronas
E.Macronas nušvilptas M.Le Pen palaikančioje šiaurinėje Prancūzijoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per paskubomis surengtą 39 metų E.Macrono vizitą buvusiam bankininkui stovint prie „Whirlpool“ gamyklos Amjeno mieste, dalis susirinkusių skandavo „Prezidentė Marine!“, o per minią vilnijo nepasitenkinimo politiku šūksniai.

„Aš čia, kad pasikalbėčiau su jumis“, – sakė buvęs ekonomikos ministras, apsuptas žurnalistų ir operatorių būrio.

JAV tarptautinė bendrovė „Whirlpool“ planuoja uždaryti gamyklą ir gamybą perkelti į Lenkiją.

Lankydamasis savo gimtajame Amjeno mieste E.Macronas bando atremti kaltinimus, esą jis pernelyg pasitiki savo jėgomis artėjant gegužės 7 dienos prezidento rinkimų turui, kai sekmadienį aplenkė M.Le Pen pirmajame etape.

Tačiau trečiadienį ultradešiniųjų lyderė aplenkė savo varžovą ir tame pačiame fabrike netikėtai apsilankė kiek anksčiau, kai E.Macronas dalyvavo susitikime su darbininkų atstovais kitoje vietoje. Prie „Whirlpool“ gamyklos M.Le Pen pozavo asmenukėms su darbininkais ir modama ranka sveikino savo rėmėjus.

„Visi žino, kieno pusėje yra Emmanuelis Macronas – jis palaiko korporacijas, – sakė M.Le Pen. – Aš esu darbininkų pusėje, čia – automobilių aikštelėje, o ne Amjeno restoranuose“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine le Pen
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Marine le Pen

Po M.Le Pen susitikimo su rinkėjais E.Macronas nusprendė taip pat apsilankyti gamykloje. Įniršusiems darbininkams jis sakė, kad vienintelė priežastis, dėl kurios M.Le Pen juos aplankė, yra ta, kad „aš esu čia“.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis parašė, kad varžovė praleido „10 minučių su savo rėmėjais priešais kameras automobilių stovėjimo aikštelėje“ tuo metu, kai jis „pusantros valandos buvo susitikęs su profesinių sąjungų atstovais, ir be jokios žiniasklaidos“.

„Kai ateis gegužės 7-oji, kiekvienas apsispręs“, – pridūrė jis.

Savo judėjimą įkūręs E.Macronas vėliau turėjo dalyvauti mitinge netoliese esančiame Arase, šiaurinio pramoninio rajono mieste, kuriame M.Le Pen jį aplenkė per pirmąjį rinkimų turą.

E.Macroną kritikos lavina užgriuvo po jo sekmadienio triumfo kalbos ir vėliau įvykusios šventinės vakarienės viename Paryžiaus bistro.

„Jis buvo pasipūtęs. Jis klaidingai pamanė, kad darbas jau padarytas“, – sakė socialistų lyderis Jeanas-Christophe'as Cambadelis Prancūzijos radijui.

Prieš paskelbdamas apie savo ketinimu siekti prezidento posto E.Macronas iki rugpjūčio dirbo socialistų vyriausybės ekonomikos ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius