Ech, Odesa: žmonų Odesoje ieškantys vieniši vakariečiai lieka ir be nuotakų, ir be pinigų

„The Guardian“ atrado kelias dideles internete veikiančias Ukrainos pažinčių agentūras, kurios siūlo užsieniečiams vesti ukrainietes. Tačiau pasiūlymu susigundę vyrai lieka ne tik be nuotakų, bet ir tuščiomis kišenėmis.
Santuoka
Santuoka / Fotolia nuotr.

Pasak „The Guardian“, šis „verslas“ klesti keliuose didžiuosiuose Ukrainos miestuose, tačiau didžiausias jo centras – Odesa.

Nepaisant sukčiavimo atvejų, agentūrų, siūlančių užsieniečiams gyvenimo palydoves, paklausa nuolat auga. Už žmonos suradimą iš užsienyje gyvenančių vyrų imami didžiuliai pinigai.

Agentūros atstovai tvirtina, kad jų paslaugos – ne brangiai parduodamų sekso vergių paieška, o civilizuotas būdas užmegzti romaną su ukrainiete.

Praėjusiais metais „The Guardian“ žurnalistas pats vyko į Ukrainą kartu su 29 meilės ieškančių vyrų grupe. Šią kelionę organizavo bendrovė „Anastasia International“, kurios pajamos 2013 metais siekė 140 mln. dolerių.

Agentūros atstovai tvirtina, kad jų paslaugos – ne brangiai parduodamų sekso vergių paieška, o civilizuotas būdas užmegzti romaną su ukrainiete.

Tačiau kai kurios detalės žurnalistui sukėlė abejonių. Pavyzdžiui, agentūra yra numačiusi valandinį užmokestį, o reklamoje teigiama, kad „susitikinėti su ukrainiete, tai tas pats, kas susitikinėti su manekene, kuri išpažįsta jūsų senelės idealus“.

Tuo metu kompanijos atstovai aiškina, kad jokios apgaulės čia nėra – klientui, kuriam nepasisekė meilėje, jie grąžina pinigus.

Į Ukrainą plūsta vienišiai

Žurnalistas rašo, kad tarp bendrakeleivių jis tikėjosi išvysti tipiškų vyrų – plėšrūnų, kurie medžioja pažeidžiamas moteris, tačiau paaiškėjo, kad viskas – kur kas sudėtingiau.

Vienas iš keleivių – 43 metų amerikietis Toddas. „Laikas bėga, o jos mane vis palieka“, – kodėl nusprendė ieškoti žmonos už pinigus, pasakojo jis.

Į kelionę jis leidosi vildamasis išsirinkti vieną moterį ir išsivežti ją į JAV. Tačiau kai atvyko, nei viena moteris neatsiliepė į jo skambučius.

Savaitei Osesoje vyras 5 tūkst. dolerių susitaupė dirbdamas viršvalandžius. Iš 1,5 tūkst. kandidačių jis išsirinko dvi, dar kelis tūkstančius dolerių amerikietis išleido bendraudamas su moterimis internete. Į kelionę jis leidosi vildamasis išsirinkti vieną moterį ir išsivežti ją į JAV. Tačiau kai atvyko, nė viena moteris neatsiliepė į jo skambučius.

Anot žurnalisto, ne visi vyrų grupėje buvo tokie mieli kaip Toddas, tačiau visi be išimties jautėsi vieniši. Į vienus Vakarų moterys nežiūri, kiti tokiu būdu bando atsigauti po skyrybų.

Ieškoti nuotakos – 11 kartą

Seniai išsituokęs 62 Stevenas iš Teksaso valstijos pasižymi užsispyrimu. Jis į Ukrainą vyksta 11 kartą. „Man pabodo tai, kad neturiu su kuo dalintis gyvenimą“, – sakė jis.

Tačiau Elena su juo vykti į JAV atsisakė, pasiūlė atvažiuoti dar kartą ir pratęsti platoniškų pasimatymų maratoną.

Šį kartą Stevenas susipažino su pianiste Jelena ir į savaitės pabaigą įsitikino, jog ji – jo svajonių moteris. Tiesa, jvyrui tai kainavo – teko mokėti už apsilankymus restoranuose, taksi, vertėją, tačiau amerikietis buvo laimingas.

Tačiau Elena su juo vykti į JAV atsisakė, pasiūlė atvažiuoti dar kartą ir pratęsti platoniškų pasimatymų maratoną.

Pasiklausęs vyrų istorijų „The Guardian“ žurnalistas padarė išvadą, kad atvykę ieškoti nuotakų vakariečiai lieka ne tik be moterų, bet ir be kelių tūkstančių dolerių. Nė vienam vyrui iš grupės nepasisekė rasti antros pusės.

Prisipažino, kad viskas – dėl pinigų

Viena moteris vakariečiui verkdama prisipažino, kad tai – ne pats geriausias būdas uždirbti pinigus, tačiau ji turi paremti motiną.

Kitos moterys ieško jaunų ir įdomių partnerių, su kuriais nori išvykti gyventi į užsienį, tačiau dėl pinigų jos plepa su pagyvenusiais vyrais internete.

„The Guardian“ rašo, kad dabar Ukrainos valdžia turi rimtesnių rūpesčių, tačiau kažkada jai teks atkreipti dėmesį irį šį verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius