-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Efektyvumo sinonimu vadinama Vokietija išgyvena košmarą dėl vakcinų nuo koronaviruso

Pernai vasarą tiek britai, tiek amerikiečiai su pavydu žvelgė į Vokietiją, kuri, kaip atrodė, pavyzdingai tvarkėsi su koronaviruso pandemija – šalis fiksavo mažesnius protrūkius, mažiau sunkių COVID-19 atvejų, mirčių. Dabar situacija atvirkštinė. Vokiečiai įsiskaudinę stebi, kaip JAV ir Jungtinė Karalystė sparčiai skiepija savo piliečius nuo koronaviruso, ir ieško kaltų dėl to, kad Senasis žemynas šiuo atžvilgiu juda lyg vėžlys.
Vakcinavimo nuo koronaviruso centrai Vokietijoje – apytuščiai
Vakcinavimo nuo koronaviruso centrai Vokietijoje – apytuščiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gegužę, birželį, liepą amerikiečiai į Vokietiją žvelgė su pavydu. Vašingtone Donaldo Trumpo administracija iš pradžių nė nereagavo į staigiai kylančią krizę, o Berlynas – bent taip atrodė – viską darė kur kas tvarkingiau.

Šalyje nestigo asmens apsaugos priemonių, pernelyg drastiškai neaugo užsikrėtimų skaičius, žmonių vidutiniškai mirė mažiau nei daugelyje kitų Europos valstybių.

Vienam amerikiečiui žurnalistui, dirbančiam Berlyne, bičiuliai vokiečiai vienas po kito kartojo: tau pasisekė gyventi ir dirbti šalyje, kuri funkcionuoja ir kuriai vadovauja mokslininkė, o ne nekompetentingas lunatikas.

Tačiau prabėgo pusmetis, ir padėtis visiškai pasikeitusi. Vokietija ką tik įžengė į penktą iš eilės karantino mėnesį, ir nors užsikrėtimų šiek tiek sumažėjo, iki šiol neaišku, kada atsidarys mokyklos ir parduotuvės – ką jau kalbėti apie restoranus ir barus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius