Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egėjo jūroje nuskendo mažiausiai 22 migrantai, iš jų keturi vaikai

Egėjo jūros rytinėje dalyje pirmadienį nuskendus dviem į Graikiją mėginusių patekti nelegalių migrantų laiveliams, žuvo mažiausiai 22 žmonės, iš jų keturi vaikai, patvirtino pakrantės apsaugos pareigūnai.
Šimtai amerikiečių pagerbė per susišaudymą mokykloje žuvusių žmonių atminimą
. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jų, viename laivų, į krantą atplukdytoje 10 metrų ilgio jachtoje, buvo rasta 18 kūnų, dar keturių žmonių kūnai buvo ištraukti iš jūros.

Pakrančių sargybos pranešime sakoma, kad tie iš Turkijos išplaukę laivai naktį iš sekmadienio į pirmadienį nuskendo netoli Graikijos Samo salos krantų. Jais plaukė maždaug 65 nelegalūs migrantai.

Nurodoma, kad 36 žmonės buvo išgelbėti, tarp jų trys moterys ir berniukas, kuris dėl hipotermijos buvo nuskraidintas į Atėnų ligoninę.

Toliau ieškoma dar kelių dingusiais laikomų migrantų. Paieškose dalyvauja du sraigtasparniai, Graikijos ir Europos Sąjungos (ES) pakrančių apsaugos laivai ir trys žvejybiniai laivai.

Tarp žuvusiųjų yra keturi vaikai – trys berniukai ir viena mergaitė, ir dar 12 moterų bei šeši vyrai, nurodė pakrančių apsauga.

Pabėgėlių srautas Egėjo jūroje labai padidėjo per pastaruosius metus, kai pradėta griežčiau kontroliuoti Graikijos sausumos sieną su Turkija.

Iš kokių šalių kilę šie migrantai, nenurodoma.

Pakrantės apsaugos tarnybos atstovė spaudai informavo, kad apvirtusius laivus pastebėjo ES išorės sienų valdymo agentūros „Frontex“ patrulių laivas, kuris perdavė informaciją Graikijos pakrančių apsaugai.

Graikija yra viena iš šalių, per kurias į Europos Sąjungą (ES) plūsta migrantai ir pabėgėliai iš karo krečiamų arba skurdžių valstybių Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Indijos pusiasalyje.

Pabėgėlių srautas Egėjo jūroje labai padidėjo per pastaruosius metus, kai pradėta griežčiau kontroliuoti Graikijos sausumos sieną su Turkija.

Nuo metų pradžios Egėjo jūroje nuskendo mažiausiai 19 migrantų.

„Amnesty International“ paskelbtoje ataskaitoje nurodoma, kad šiame rajone nuo 2012 metų rugpjūčio iki 2014 metų kovo žuvo arba dingo 188 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius