Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte atleisti 587 susikompromitavę policijos pareigūnai

Egipte, atliekant susikompromitavusių ir visuomenėje nepopuliarių policijos pajėgų „valymą“, trečiadienį buvo atleista beveik 600 aukšto rango policijos pareigūnų, pranešė valstybinė televizija.
Riaušių policija
Riaušių policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis sprendimas, apie kurį pranešė Egipto vidaus reikalų ministras Mansouras el Issawi, buvo priimtas vykdant vieną iš Kairo centrinėje Tahriro aikštėje protestuojančių demonstrantų reikalavimų.

Protestuotojai reikalauja iš policijos pajėgų atleisti nuverstojo prezidento Hosni Mubarako šalininkus ir pareigūnus, kurie prisidėjo prie protestų, vykusių nuo sausio 25 iki vasario 11 dienos, prieš H.Mubarako režimą malšinimo, per kuriuos žuvo beveik 900 protestuotojų.

Pasak televizijos pranešimo, 37 iš atleistų pareigūnų pateikti kaltinimai dėl protestuotojų mirties.

Iš pareigų atleisti 505 generolo majoro ir 82 brigados generolo laipsnius turintys policijos pareigūnai, sakoma pranešime.

Tuo tarpu Egipto valstybinė naujienų agentūra informavo, kad visų laukiami visuotiniai parlamento rinkimai, turėję įvykti rugsėjo mėnesį, vyks mėnesiu ar dviem vėliau.

Šio atidėjimo taip pat reikalavo kai kurie protestuotojai.

Daugelis po sukilimo susiformavusių politinių partijų norėjo atidėti balsavimą, kad galėtų sėkmingiau konkuruoti su geriau pasirengusiais ir finansuojamomis musulmoniškomis partijomis, tokiomis kaip Musulmonų brolija.

Antradienį karinė šalies vadovybė pranešė, kad paruoš naujas nuostatas, pagal kurią bus atrenkami pareigūnai į naują konstituciją ruošiančią 100 narių asamblėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius