Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte prezidento šalininkai susirėmė su jo priešininkais (video, nuotraukos, atnaujinta 16.34 val.)

Egipte kyla nauja smurto banga – šalies sostinėje susibūrusi prezidento šalininkų minia susirėmė su jo priešininkais.
Grumtynės Kaire
Egipto prezidento šalininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Sky News“, apie 20 tūkstančių Egipto prezidento Hosni Mubarako šalininkų susirinko sostinėje Kaire. Jie juda Tahriro aikštės link, kur susirinkę prezidento priešininkai, reikalaujantys, kad jis atsistatydintų tuoj pat.  

Tuo tarpu H.Mubarako šalininkai teigia, kad prezidentas jau padarė pakankamai ir jam turėtų būtų leista toliau likti valdžioje. Jie sako, kad pastaraisiais metais Egipto ekonomika atsigavo, o protestuotojai izoliuoja tiek Kairą, tiek pačią šalį.

Atnaujinta 16.34 val. „Sky News“ skelbia, kad iš viso Kairo centre susirinko apie 40 tūkstančių žmonių. Jie ir toliau grumiasi, svaidosi akmenimis, sužeistos kelios dešimtys žmonių.

Aikštėje yra keli šimtai kareivių, kurie visiškai nekontroliuoja situacijos ir tik per garsiakalbius prašo visus nutraukti smurtą.

Užsienio žurnalistai perspėjami, kad pavojus gresia ir jiems, mat Egipto prezidento šalininkai įniršę dėl, jų požiūriu, tendencingo įvykių atspindėjimo.

VIDEO: Anti Mubarak Supporters In Tahrir Square

„Sky News“ skelbia, kad iš pradžių ši minia susirinko prie televizijos stoties „al Jazeera“ biuro, o vėliau pasuko Tahriro aikštės link.

Einančius žmones stebi kariai, tačiau, kaip pastebi žurnalistai, jų akivaizdžiai nepakaktų, jeigu tarp stovyklų kiltų susirėmimai.

Kalbama, kad šiems žmonėms, kurių daugelis – jauni vyrai, buvo sumokėta už tai, kad palaikytų prezidentą (skelbiama, kad kiekvienam dalyvaujančiam sumokama apie 100 Egipto svarų – apie 40 litų), tačiau žurnalistai tuo abejoja.

H.Mubarako šalininkai, paklausti, kodėl tik dabar išėjo į gatves, sako iki šiol buvę namuose, nes reikėjo saugoti turtą nuo plėšikų.

Jie taip pat nusiteikę prieš vakariečius, nes yra įsitikinę, kad Vakarų valstybės prisidėjo skatindamos prieš prezidentą pasisakančius protestuotojus.

Antradienį H.Mubarakas, kalbėdamas apie tai, kad neketina balotiruotis ateinančiuose rinkimuose, taip pat perspėjo, jog gali kilti susirėmimų tarp jo šalininkų ir priešininkų.

Atnaujinta 14.39 val. Kaip praneša „Agence France-Presse“, Kaire susirėmė prezidento šalininkai ir priešininkai.

H.Mubarako šalininkai ėmė griauti barikadas, plėšti protestuotojams iš rankų plakatus, todėl sulaukė šių pasipriešinimo. Iš abiejų nesutariančių pusių ėmė skrieti akmenys, žmonės traukia iš barikadų metalinius strypus. „Sky News“ skelbia, kad kai kurie incidento dalyviai norėtų pasitraukti iš aikštės, tačiau tai sunku padaryti, nes susiformavo didžiulės spūstys.

Prezidentą palaikantys žmonės užpuolė ir vieną televizijos žurnalistą, bet jį išgelbėjo opozicijos palaikytojai.

Atnaujinta 15.27 val. „Reuters“ praneša, kad per opozicijos ir prezidento šalininkų susirėmimus sužeista mažiausiai 10 žmonių.

Opozicijos judėjimai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad tarp prezidento šalininkų yra ir civiliais drabužiais persirengusių saugumo pajėgų narių.

Atnaujinta 15.44 val.  Dalis prezidento šalininkų opoziciją palaikančius žmones puolė jodami arkliais ir kupranugariais, praneša „Agence France-Presse“. Tačiau protestuotojai nesutriko – apsupo juos ir nutempė nuo kupranugarių mažiausiai šešis žmones, vėliau juos iki kraujo sudaužė pagaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius