Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte dėl neramumų blokuojamas socialinis tinklas „Twitter“

Socialinis tinklas „Twitter“ antradienio vakarą patvirtino, kad Egipte buvo užblokuotas jo tinklalapis, akivaizdžiai siekiant užkirsti kelią protestuotojų atsišaukimams, kuriais agituojama nuversti prezidentą Hosni Mubaraką.
„Twitter“
„Twitter“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Twitter“, kurio būstinė yra Jungtinėse Valstijose, suteikia galimybę skelbti internete mobiliaisiais telefonais arba kompiuteriais siunčiamas trumpąsias žinutes. Kaip rodo interneto stebėsenos organizacijos herdict.org duomenys, šis tinklalapis Egipte nebeveikia.

Lakoniškame pranešime „Twitter“ informavo, kad jo veikla Egipte buvo užblokuota apie 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku – šioje šalyje nebuvo galima prisijungti prie tinklalapio Twitter.com, taip pat naudoti su šiuo socialiniu tinklu susijusių programų.

„Tikime, kad atviras dalijimasis informacija ir nuomonėmis teigiamai veikia visuomenę ir padeda Vyriausybei palaikyti ryšį su savo žmonėmis“, – „Twitter“ atstovai pabrėžė vėliau paskelbtame pranešime.

Dešimtys tūkstančių žmonių antradienį išėjo į gatves visame Egipte, reikalaudami, kad H.Mubarakas atsistatydintų. Šiuos protestus akivaizdžiai įkvėpė neseniai Tunise įvykęs sukilimas.

Sueco uostamiestyje per susirėmimus su policija žuvo du protestuotojai, o Kaire mirė per demonstraciją sunkiai sužeistas policininkas, nurodė pareigūnai.

Šie protestai laikomi didžiausiais ir svarbiausiais Egipte nuo 1977 metų, kai daugiausia gyventojų turinčią arabų pasaulio valstybę buvo sukrėtusios riaušės dėl subsidijų duonai.

Protestai, kuriuos organizavo už demokratiją pasisakantis „Balandžio 6-osios" jaunimo judėjimas, sutapo su nacionaline švente – Policijos diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius