Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte per susirėmimus su islamistų kovotojais žuvo kariuomenės generolas ir pulkininkas

Egipte per kariuomenės reidą prieš džihadistų slaptavietę trečiadienį žuvo armijos brigados generolas ir pulkininkas, saugumo pajėgoms vykdant operaciją prieš kovotojus Nilo deltoje.
Egipto saugumo pajėgos
Egipto saugumo pajėgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Islamistų kovotojų išpuoliai vis dažniau persikelia iš neramaus Sinajaus pusiasalio į šalies sostinę ir Nilo deltą, kur kovotojai vykdo sproginimus ir apšaudo saugumo pajėgų narius.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, ankstų trečiadienio rytą per reidą ir valandą trukusį susišaudymą į šiaurę nuo Kairo taip pat buvo nukauti penki džihadistų judėjimo grupuotės „Ansar Beit al Maqdis“ („Jeruzalės partizanai“) nariai.

Ši grupuotė prisiėmė atsakomybę už kruviniausius kovotojų išpuolius prieš saugumo pajėgas, per kuriuos po islamistų palaikomo prezidento Mohamedo Mursi nuvertimo praėjusią liepą žuvo daugiau nei 200 policijos pareigūnų ir karių.

Išpuolius organizavo pusiasalyje veikianti „Ansar Beit al-Maqdis“, kuri prisiėmė atsakomybę už sprogimą policijos būstinėje sausio mėnesį Kaire ir karinio sraigtasparnio numušimą Sinajuje.

Įtariama, kad džihadistų kuopelė, prieš kurią buvo nukreiptas saugumo pajėgų reidas, prisidėjo prie šeštadienio atakos prieš kariuomenės patikros postą, per kurią žuvo šeši kariai, ir vidaus reikalų ministro pavaduotojo nužudymo sausį Kaire.

Kuopelė slapstėsi šalia Al Kanatir Chairijos miesto Nilo deltoje, maždaug už 30 kilometrų į šiaurę nuo Kairo.

Per reidą žuvę kariškiai buvo išminuotojai, dalyvavę operacijoje drauge su policijos pareigūnais, pranešė kariuomenė.

Po M.Mursi nuvertimo daugiausia išpuolių kovotojai surengia neramiame Sinajaus pusiasalyje, kur, kaip manoma, yra įsikūrę džihadistų lyderiai.

Išpuolius organizavo pusiasalyje veikianti „Ansar Beit al-Maqdis“, kuri prisiėmė atsakomybę už sprogimą policijos būstinėje sausio mėnesį Kaire ir karinio sraigtasparnio numušimą Sinajuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius