Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipte pradedama kasti naują Sueco kanalą

Šeštadienį Egipto vyriausybė sudarė sutartis su šešiomis tarptautinėmis kompanijomis darbams kasant naują kanalą, kuris bus lygiagrečiai Sueco kanalui.
Sueco kanalas
Sueco kanalas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis naujas 72 kilometrų ilgio kanalas turėtų padėti atgaivinti Egipto ekonomiką, krečiamą pastarųjų metų politinio nestabilumo, skelbia naujienų agentūra „Reuters“. Kasant naująjį kanalą dalyvaus bendrovės iš Jungtinių Arabų Emiratų, Nyderlandų, Belgijos, JAV. 

Egipto valdžia tikisi, kad naujasis kanalas iki 2023 metų padidins pajamas, gaunamas iš susisiekimo vandens keliu, beveik tris kartus – nuo 5 mlrd. JAV dolerių iki 13,5 mlrd. dolerių. Taip pat ketinama sukurti tarptautinį logistinį-transporto centrą, kurio plotas bus 76 tūkst. kvadratinių kilometrų. 

Darbai bus pradėti jau šią savaitę ir bus baigti ne vėliau kaip kitų metų rugpjūtį. Egipto karo inžinieriai jau nuo rugpjūčio vykdo darbus kartu su specialistais iš užsienio. 

Naujasis kanalas tiesis paraleliai dabar esančiam keliui, iškastam prieš 145 metus. Sueco kanalas yra tiesiausias vandens kelias tarp Indijos vandenyno ir Viduržemio jūros. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius