Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto kariškiai atsiprašė dėl jėgos naudojimo prieš demonstrantus

Egipto Aukščiausioji ginkluotųjų pajėgų taryba šeštadienį paskelbė atsiprašymą dėl griežtų veiksmų prieš demonstrantus Kairo centrinėje Tahriro aikštėje penktadienio vakarą.
Egipto karys
Egipto karys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Penktadienio vakarą vykę incidentai tapo iš anksto neplanuotos konfrontacijos tarp karo policijos ir revoliucinio jaunimo rezultatu“, – sakoma pranešime.

Saugumo pajėgų atstovai ir įvykių liudininkai pasakojo, kad karo policija mušė lazdomis ir naudojo elektrošoko prietaisus prieš protestuotojus, kurie reikalavo, kad atsistatydintų laikinasis premjeras Ahmedas Shafikas.

Kariškių Aukščiausiosios tarybos pranešime pabrėžiama, kad „nebuvo ir niekada nebus jokio įsakymo atakuoti šalies jaunimą. Bus imtasi visų priemonių, kad tokie įvykiai nepasikartotų“.

Opozicijos atstovai pareiškė organizuosiantys naujus protestus prieš vyriausybės smurtą.

Kariškiai perėmė valdžią Egipte, kai buvo priverstas atsistatydinti šalies prezidentas Hosni Mubarakas. Opozicija reikalauja kuo greičiau imtis demokratinių reformų, taip pat ragina atsistatydinti nuversto prezidento paskirtą vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius