-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto opozicija atsisako derėtis su vyriausybe iki prezidento Hosni Mubarako atsistatydinimo (nuotraukos)

Egipto opozicijos lyderių komitetas antradienį pareiškė nepradėsiantis jokių derybų su šalies vyriausybe, kol „pasitrauks“ visuomenės spaudžiamas atsistatydinti prezidentas Hosni Mubarakas. Komitetas „nepradės derybų, kol išvyks Respublikos prezidentas“, sakoma pranešime, kurį pasirašė keli įtakingi opozicijos veikėjai, tarp jų Mohamedas ElBaradei ir buvęs kandidatas į prezidentus Aymanas Nouris.
Protestuotojai laiko Hosni Mubaraką vaizduojančią lėlę
Protestuotojai laiko Hosni Mubaraką vaizduojančią lėlę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaire protestuoja šimtai tūkstančių žmonių

Keli šimtai tūkstančių protestuotojų antradienį susirinko Kairo centrinėje Tahriro aikštėje į planuojamas „milijono žmonių eitynes“, siekiant priversti atsistatydinti Egipto prezidentą Hosni Mubaraką, pranešė naujienų agentūros AFP fotografai.

Demonstrantai, kurių daugelis laiko plakatus arba Egipto vėliavas, užplūdo aikštę sostinės centre, tapusią jau aštuonias dienas vykstančių protestų prieš vyriausybę pagrindiniu židiniu.

Vienas palydovinės televizijos „Al Jazeera“ korespondentas iš Kairo pranešė, jog Tahririo aikštėje jau gali būti susirinkę apie milijonas žmonių.

„Aikštė visiškai sausakimša; nebėra vietos stovėti žmonėms. Dešimtys tūkstančių žmonių tebeplūsta į aikštę“, – sakė jis.

Kitos „milijono žmonių“ eitynės yra numatytos Viduržemio jūros uostamiestyje Aleksandrijoje, nors visame Egipte buvo sustabdytas traukinių eismas, akivaizdžiai siekiant pažaboti protestus. Demonstracijų organizatoriai taip pat paragino visoje šalyje surengti neribotą visuotinį streiką.

Pirmadienį armija paskelbė užtikrinsianti visų piliečių „žodžio laisvę“ taikiomis priemonėmis.

„Jūsų ginkluotosios pajėgos, kurios suvokia jūsų reikalavimų teisėtumą ir prisiima atsakomybę už šalies ir piliečių apsaugą, patvirtina, kad žodžio laisvė taikiomis priemonėmis yra garantuojama visiems“, – sakoma armijos pranešime.

Egipto ginkluotosios pajėgos pirmąkart nedviprasmiškai paskelbė nešaudysiančios į gatves užplūdusius demonstrantus. Šis pareiškimas buvo padarytas prieš antradienį organizuojamas „milijono žmonių eitynes“.

Jungtinių Tautų (JT) vyriausioji žmogaus teisių komisarė Navi Pillay antradienį, remdamasi nepatvirtintais šaltiniais, paskelbė, kad Egipte per pastaruosius neramumus iš viso žuvo jau apie 300 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius