Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egipto prezidentas gyventojų rūstybę mėgina malšinti didindamas algas

Egipto prezidentas Hosni Mubarakas mėgina raminti atkakliai prieš jo režimą protestuojančius gyventojus, žadėdamas 15 proc. padidinti viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus, taip pat nurodydamas ištirti naujausius smurto išpuolius prieš demonstrantus.
Hosni Mubarakas
Hosni Mubarakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

82 metų lyderis pirmadienį pirmąkart susitiko su pertvarkytu ministrų kabinetu, šiam mėginant išjudinti šalies ekonomiką, nors sostinėje Kaire tebevyksta demokratijos šalininkų demonstracijos, nesiliaujančios nuo sausio 25 dienos.

H.Mubarakas pažadėjo inicijuoti „nepriklausomą“ tyrimą dėl praeitą trečiadienį Kairo centrinėje Tahriro aikštėje vykusių prezidento šalininkų ir oponentų susirėmimų, per kuriuos, kaip rodo oficiali statistika, žuvo 11 žmonių, o dar beveik tūkstantis nukentėjo.

Kaip praneša valstybinė naujienų agentūra MENA, Vyriausybė pritarė planams nuo balandžio 15 proc. padidinti viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus, taip pat skirti dar 6,5 mlrd. Egipto svarų (2,81 mlrd. litų) pensijoms didinti.

H.Mubarakas taip pat pažadėjo inicijuoti „nepriklausomą“ tyrimą dėl praeitą trečiadienį Kairo centrinėje Tahriro aikštėje vykusių prezidento šalininkų ir oponentų susirėmimų, per kuriuos, kaip rodo oficiali statistika, žuvo 11 žmonių, o dar beveik tūkstantis nukentėjo.

Algų didinimas gali pagausinti H.Mubarako šalininkų gretas dideliame Egipto biurokratijos aparate ir saugumo pajėgose, tačiau kol kas nepastebima ženklų, kad demonstrantai pasiruošę nusileisti.

Aktyvistai antradienį toliau sėdėjo prie Tahriro aikštėje budinčių tankų vikšrų, taip pat blokavo įėjimus į šalia esantį Mugamos vyriausybinių pastatų kompleksą.

Tuo tarpu Jungtinės Valstijos paragino Egiptą laikytis galiojančių sutarčių, akivaizdžiai turėdamos omenyje Kairo sudarytą taikos sutartį su Izraeliu.

Vašingtonas pažadėjo išlikti Egipto Vyriausybės partneris, jeigu ši „laikysis sudarytų sutarčių ir prisiimtų įsipareigojimų“, pareiškė JAV prezidento Baracko Obamos atstovas spaudai Robertas Gibbsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius