Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglės Kusaitės draugus Magmadovus Rusijos teismas nuteisė kalėti 6 ir 2 metus

Maskvos srities teismas klaipėdietės Eglės Kusaitės draugus čečėnus Apti ir Aišat Magmadovus nuteisė šešerių ir dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis už teroristų-savižudžių verbavimą.
Eglės Kusaitės byla
Eglė Kusaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teismo posėdis, kuriame Magmadovams skirtos bausmės pataisos kolonijoje, vyko už uždarų durų, skelbia naujienų agentūra „Ria-Novosti“.

Anot Rusijos laikraščio „Komersant“, prokurorai siūlė jiems griežtesnes bausmes – įkalinti devyneriems ir penkeriems metams.

Kaltinamųjų advokatai ragino Magmadovus išteisinti ir grasino kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą, jeigu į jų argumentus nebus atsižvelgta.

Gynėjų teigimu, byloje nėra nė vieno įrodymo, jog Magmadovai kvietė E.Kusaitę atvykti į Rusiją, kad ši įvykdytų teroro aktą.

Čečėnų tautybės Rusijos piliečius saugumo tarnybos sulaikė pernai sausį. Jie buvo kaltinami neteisėtos ginkluotos organizacijos kūrimu ir terorizmu.

Rusijos pareigūnų duomenimis, 2009 metais Apti Magmadovas įstojo į čečėnų kovotojų būrį. Jam esą buvo pavesta užduotis užverbuoti moterų, galinčių atliktų teroro aktus. Su E.Kusaite vyras susipažino internetu ir įkalbinėjo ją tapti mirtininke-savižude.

Dėl terorizmo E.Kusaitė teisiama Lietuvoje. Ji buvo sulaikyta 2009 metų spalį. Mergina kaltinama kūrusi organizuotą grupę teroro aktui įvykdyti bei rengusis susisprogdinti Čečėnijoje strateginės reikšmės objekte.

E.Kusaitė savo ruožtu tvirtina, kad į terorizmą ją bandė įtraukti Valstybės saugumo departamento agentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius