Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EK pirmininkas: grasinimais dėl migrantų Turkija nieko nepasieks

Turkija turi vykdyti savo įsipareigojimus pagal susitarimą su Europos Sąjunga, kuris buvo pasirašytas siekiant pažaboti į Europą plūstančių migrantų srautus, ketvirtadienį pareiškė Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris. Jis taip pat įspėjo Ankarą, kad „grasinimais“ Bendrijai ji nieko nepasieks.
Jeanas-Claude'as Junckeris
Jeanas-Claude'as Junckeris / „Scanpix“/AP nuotr.

J.-C.Junckeris sakė, kad Turkija turi sušvelninti griežtus antiteroristinius įstatymus, jei nori, kad jos piliečiai galėtų vykti į ES be vizų.

Europos Komisijos vadovas tai pareiškė po to, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas įspėjo Bendriją, kad šalies parlamentas blokuos įstatymus, susijusius su svarbaus susitarimo su ES įgyvendinimu, jei turkai negaus bevizio režimo.

„Tikimės, kad Turkija laikysis savo įsipareigojimų, o grasinimai nėra geriausias diplomatinis instrumentas, kurį galima naudoti“, – sakė J.-C.Junckeris žurnalistams Isėje-Šimoje, kur dalyvauja Didžiojo septyneto (G-7) šalių viršūnių susitikime.

„Todėl derėtų liautis juos naudoti, nes tai neturės jokio poveikio“, – pabrėžė Europos Komisijos pirmininkas.

R.T.Erdoganas pagrasino blokuoti susitarimą su ES daugėjant ženklų, kad turkai greitu laiku gali negauti bevizio režimo.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį po derybų su Turkijos prezidentu pareiškė, jog mažai tikėtina, kad Turkijos piliečiai nuo birželio galo, kaip buvo tartasi anksčiau, gaus galimybę be vizų keliauti į Bendriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius