Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai iš Rusijos ir Lenkijos, tiriantys lėktuvo katastrofą netoli Smolensko, atliks tyrimus JAV

Rusijos ir Lenkijos ekspertai išvyko į JAV tirti ankstyvojo įspėjimo apie susidūrimą su žeme sistemos, kuri buvo įrengta Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio lėktuve, praėjusį mėnesį sudužusiame netoli Smolensko.
Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvas
Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvas / „Scanpix“ nuotr.

„Tarpvalstybinio aviacijos komiteto (MAK) atstovai ir specialistai iš Lenkijos išvyko į Ameriką tirti drauge su JAV transporto saugumo biuro (NTSB) ekspertais išlikusios lėktuvo Tu–154 M Nr.101 ankstyvojo įspėjimo apie priartėjimą prie žemės sistemos (TAWS) ją pagaminusiose įmonėse“, – antradienį pranešė MAK.

MAK duomenimis, ekspertai drauge su specialistais iš Lenkijos toliau tirs Lenkijos pateiktą dokumentaciją apie lėktuvo Tu–154 įgulos profesinį pasirengimą, įgulos pasirengimą atlikti skrydį balandžio 10 dieną ir skrydžio darbo organizavimą padalinyje.

„Savirašių prietaisų įrašų iššifravimo darbo grupė ir Lenkijos ekspertai, dalyvaujant labai aukštos kvalifikacijos vertėjams, toliau klausosi lėktuvo Tu–154M įgulos narių pokalbių kabinoje, kuriuos užfiksavo garso avarinis savirašis prietaisas“, – pranešė MAK.

Komiteto atstovai sakė, kad dalis savirašio prietaiso užfiksuotų žodžių, kurie girdėti iš įrašo pašalinus gaudesį specialia aparatūra, turi būti papildomai identifikuoti.

„Savirašių prietaisų įrašų iššifravimo darbo grupė toliau tiria skrydžio parametrų įrašus, kuriuos užfiksavo avarinis ir parametrų registravimo prietaisai. Inžinerinės techninės pakomisės darbo rezultatai aptarti su ekspertais iš Lenkijos. Pastabų dėl technikos darbo skrydžio metu nebuvo“, – pranešė MAK atstovas.

Lenkijos prezidento lėktuvą ištiko katastrofa netoli Smolensko balandžio 10 dieną. Visi jame buvę 96 žmonės, tarp jų L.Kaczynskis su žmona, žuvo.

Visos 15min.lt naujienos apie Lenkijos prezidento lėktuvo katastrofą – specialioje rubrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius