Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 31 /15:21

Ekspertai pasiekė Malaizijos lainerio sudužimo vietą, aplink kurią griaudi sprogimai

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) pranešė, kad jos stebėtojai, lydimi olandų ir australų ekspertų, ketvirtadienį pasiekė numušto Malaizijos lainerio sudužimo vietą rytinėje Ukrainoje.
Ukrainoje sudužęs Malaizijos laineris „Boeing 777“ su 295 žmonėmis numuštas iš Rusijos teritorijos?
Ukrainoje sudužęs Malaizijos laineris „Boeing 777“ su 295 žmonėmis numuštas iš Rusijos teritorijos? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„ESBO stebėtojai pasiekė MH17 sudužimo vietą pirmą kartą per beveik savaitę, lydimi keturių olandų ir australų ekspertų. Jie pasinaudojo nauju priėjimo keliu“, – savo socialinio tinklo paskyroje „Twitter“ nurodė ESBO.

„Dabar jie atliks tik pirminę apžiūrą, kad galėtų kiek įmanoma greičiau pradėti paieškas per vėlesnį vizitą“, – sakė jis.

Dauguma tarptautinių ekspertų liko netoliese esančioje regiono sostinėje Donecke, kuris yra pagrindinė sukilėlių tvirtovė Ukrainos rytuose.

Per Malaizijos lainerio, prieš dvi savaites skridusio iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, katastrofą žuvo iš viso 221 Nyderlandų ir Australijos pilietis.

15.21 val. Malaizijos lainerio sudužimo vietoje Ukrainoje girdimi sprogimai

Numušto oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo sudužimo vietoje rytinėje Ukrainoje, kurią australų ir olandų ekspertai pasiekė pirmą kartą per beveik savaitę, ketvirtadienį nugriaudėjo sprogimai, pranešė AFP žurnalistas.

Keli sprogimai driokstelėjo vos už kelių kilometrų nuo tos didelės teritorijos, o juodi dūmai buvo matomi kylantys virš kaimo, prie kurio guli dalis lėktuvo nuolaužų.

Ukraina leido olandų ir australų policininkams vykti į lėktuvo kritimo vietą

Ukrainos parlamentas ketvirtadienį ratifikavo sutartis su Nyderlandais ir Australija, leisdamas šioms šalims atsiųsti apie 950 „ginkluotų pareigūnų“, kurie prisidėtų užtikrinant saugumą numušto oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo sudužimo vietoje, esančioje karo krečiamoje rytų Ukrainoje.

Abiem šalims suteikiamas leidimas į katastrofos vietą siųsti savo „karinius ir nekarinius“ pareigūnus. Tačiau Nyderlandų pareigūnai anksčiau sakė, kad siųsti karius padėti Ukrainoje jau esantiems neginkluotiems policijos ekspertams būtų „nerealistiška“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius