Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 28 /10:45

Ekspertai: prie Švedijos rastas nuskendęs Rusijos povandeninis laivas senesnis, nei manyta

Netoli Švedijos krantų rastas nuskendęs povandeninis laivas, priklausantis užsienio valstybei, yra senesnis, nei manyta iš pradžių, tokią versiją kelia portalas nyheter24.se.
prie-svedijos-rastas-nuskendes-povandeninis-laivas-kuris-gali-priklausyti-rusijai
Netoli Švedijos krantų rastas nuskendęs povandeninis laivas.

Tokios nuomonės laikosi keletas leidinio kalbintų ekspertų. Povandeninis laivas nuo Švedijos krantų nutolęs kiek daugiau nei 3 kilometrus, patvirtino jį aptikusi komanda „Ocean X“.

VIDEO: Prie Švedijos rastas nuskendęs povandeninis laivas, kuris gali priklausyti Rusijai

Pirmadienio vakarą pranešta, kad iš išorės paslaptingas povandeninis laivas yra nepažeistas, jame gali būti įgula. Anot ekspertų, minėtam laivui gali būti apie 100 metų.

Šaltiniai leidiniui „DN“ teigė, kad greičiausiai tai yra 1916-aisiais gegužės 10 d. prieš šimtmetį po susidūrimo su Švedijos laivu nuskendęs Rusijos povandeninis laivas „Som“.

Leidinio „Expressen“ kalbinti ekspertai taip pat laikėsi panašios nuomonės. Peras Anderssonas, į pensiją išėjęs papulkininkis iš Švedijos pakrančių apsaugos, mano, kad laivas yra 1916-aisiais nuskendęs rusų povandeninis laivas.

„Aš tvirtai įsitikinęs, kad tai yra būtent laivas „Som“. Bent jau tai rodo detalės, kurias žinau apie laivą“, – sakė jis laikraščiui. Jo teigimu, tam, kad būtų galima nustatyti laivo amžių, reikia atlikti išsamesnius tyrimus.

Tuo metu „Ocean X Team“ atstovas Dennisas Asbergas netiki, kad tai tokio senumo laivas.

Bendrovės „Ocean X Team“ nardytojas Stefanas Hogebornas teigia, kad tas laivas „visiškai išsilaikęs“, ant jo korpuso „nėra matomų pažaidų“, o visi liukai uždaryti.

„Neaišku, kokio senumo tas povandeninis laivas ir kiek laiko jis gulėjo jūros dugne, bet kirilicos raidės ant korpuso rodo, kad jis rusų“, – sakoma S.Hogeborno pranešime.

S.Hogebornas neatskleidė, kur yra tas laivas, bet bulvarinis dienraštis „Expressen“, paskelbęs savo tinklalapyje po vandeniu padarytas nuotraukas ir filmuotus vaizdus, nurodė, kad jis yra už maždaug 1,5 jūrmylės (2,8 km) nuo Švedijos rytinės pakrantės, ties šalies vidurio regionu.

„Ocean X Team“ pridūrė, kad nuskendęs laivas yra apie 20 metrų ilgio ir 3,5 metro pločio.

Priminsime, kad laivo paieškos pradėtos praėjusią savaitę, kai Švediją pasiekė informacija iš vienos Naujosios Zelandijos bendrovės. Laivą nufilmavo po vandeniu nusileidę narai, filmuota medžiaga perduota Švedijos karinėms pajėgoms, kurios pradės tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius