Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 08 /16:40

Elegantiška ir žavi Ukrainos pirmoji ponia žada stiliaus permainas

Ukrainos naujoji prezidentienė Marina Porošenko, spindinti natūralia elegancija, pasitikėjimu ir žavesiu, atrodo pradedanti naują amžių be sustingusios arogancijos, kuri ilgai buvo siejama su šalies politiniu elitu.
Petro Porošenka su žmona Marina
Petro Porošenka su žmona Marina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ji savo beribiu geranoriškumu ir nepaprastu grožiu įkūnija Ukrainos moteris, – apie šią liekną 52 metų moterį, keturių vaikų motiną, kuri pagal išsilavinimą yra kardiologė, rašė įtakingas tinklaraštininkas Oleksijus Gončarenka. – Šalis su tokiomis moterimis yra nenugalima!“

O.Gončarenka, kuris taip pat yra parlamentaras iš šalies pietuose esančios Odesos, tvirtino, kad „Marinos faktorius“ padėjo paskatinti milijonus ukrainiečių balsuoti už jos vyrą Petro Porošenką, kuris prezidento rinkimuose praėjusio mėnesio pabaigoje gavo 54,7 proc. balsų.

Marina ir Petro Porošenkos yra susituokę 30 metų, jų santuoka vadinama tvirta ir laiminga.

Stiliaus pasikeitimas

Šį savaitgalį sėdėdama parlamente per savo vyro inauguraciją, kuri per televiziją buvo rodoma visame pasaulyje, Marina Porošenko, regis, signalizavo, kad naujoji vadovybė Kijeve reikš ne tik politikos, bet ir stiliaus pasikeitimą.

Vietoje pretenzingos aukštos šukuosenos, kurias demonstruodavo buvusios pirmosios ponios, ji susuko plaukus į paprastą kuodelį ir vilkėjo santūrų, bet tobulai tinkantį mėlyną kostiumėlį. Jos tėvynainiams, regis, patiko tai, ką jie pamatė.

„Ji atrodo visai kaip europietė“, – sakė Kijevo gyventoja Galina Pogranyčna. P.Porošenkos stovyklai žodis „europietiška“ reiškia visa, kas modernu ir rafinuota.

„Ukrainiečiams tikrai reikia pirmosios ponios. Nuo moterų daug kas priklauso ir Marina Porošenko turi padėti prezidentui“, – pridūrė G. Pogranyčna.

Marina ir Petro Porošenkos yra susituokę 30 metų, jų santuoka vadinama tvirta ir laiminga.

„Nesigailėjau nė vienos dienos“, – sakė P.Porošenka, kuris yra trejais metais jaunesnis už žmoną.

Ypač aiškus kontrastas ji yra nušalintojo prezidento Viktoro Janukovyčiaus žmonai Liudmilai Janukovyč, kuri, jei tai išvis įmanoma, buvo dar nepopuliaresnė už savo vyrą.

Pagrindinis šios pagiežos šaltinis buvo vienas viešas pasirodymas prieš dešimtmetį, per Oranžinę revoliuciją, kai ji apkaltino savo vyro provakarietiškus priešininkus suvalgius „narkotikų prifarširuotų apelsinų“.

Patriarchalinė visuomenė

Marina Porošenko tikriausiai nedarys panašių politinių pareiškimų, jeigu išvis darys kokius nors pareiškimus.

Posovietinėje politinėje kultūroje iš pirmųjų ponių nelaukiama dalyvavimo valstybės reikaluose.

„Ukrainos visuomenė yra labai patriarchališka ir pirmosios ponios bandymai daryti įtaką politikai sulauktų labai įvairių vertinimų“, – sakė garsi komentatorė Larysa Kobelianska.

Velionė Raisa Gorbačiova, Sovietų Sąjungos paskutinio lyderio Michailo Gorbačiovo žmona, vis dar negavo savo tėvynainių atleidimo už labai viešą domėjimąsi vyro politika.

Marina Porošenko, priešingai, atsisakė daug žadėjusios gydytojos karjeros ir atsidėjo šeimai, ir kol kas dar nėra – ir galbūt tai išmintinga – atskleidusi, kaip planuoja atlikti būsimą pirmosios ponios vaidmenį.

„Kokį vaidmenį ji galiausiai vaidins, priklausys nuo prezidento. Deja, mes paveldėjome tradicinį modelį, pagal kurį žmonos vaidina tuos vaidmenis, kuriuos joms skiria jų vyrai“, – sakė L.Kobelianska.

Nuotraukose M.Porošenko matyti lankanti parodas, drauge su vyru einanti į kino premjeras, ruošianti maistą kartu su savo vaikais ar atliekanti religines apeigas maldos namuose.

Interviu, kuriuos dalijo retai, ji apsiribodavo komentarais apie šeimą ir vaikų ugdymą.

Nepaisant to, kad apie ją žinoma labai mažai, ukrainiečiai, tokie kaip Kijevo verslininkas Ihoris Dijnyčka, nusiteikę labai pozityviai.

„Aš didžiuojuosi mūsų pirmąja ponia. Džiaugiuosi, kad ši graži ir kukli moteris atstovaus Ukrainai per p.Porošenkos vizitus užsienyje, – sakė jis. – Jie yra tvirta pora ir tai daug ką pasako“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius