-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Emmanuelį Macroną žygyje į Eliziejaus rūmus lydi 24 metais vyresnė žmona

Jei jos vyras bus išrinktas naujuoju Prancūzijos prezidentu, Brigitte Macron bus keisčiausia pirmoji ponia šios šalies istorijoje. 24 metais už Emmanuelį Macroną vyresnė moteris su juo pažintį užmezgė dar mokykloje, rašo „Bloomberg“.
Emmanuelis Macron su žmona Brigitte Trogneux
Brigitte Macron / „Scanpix“/AP nuotr.

Prancūzijos pirmųjų ponių biografijos – turtingos. Jos ir pinigų daug leisdavo, ir svetimus vyrus viliodavo, ir net žudydavo.

Tačiau dar nė vieno prezidento žmona savo vyro gyvenimui ir profesiniams sprendimams nepadarė tiek įtakos kiek B.Macron Emmanueliui.

Tiesa, šiam nepriklausomam centristui dar reikės įveikti kraštutinių dešiniųjų radikalę Marine Le Pen gegužės 7-ąją.

Žmona visada šalia

Brigitte už savo vyrą vyresnė 24 metais. Ji Emmanuelį pažįsta nuo mokyklos laikų – skirtumas tik toks, kad 15-metis E.Macronas joje mokėsi, o B.Macron joje dėstė. Dabar Emmanueliui – 39-eri, vadinasi, pora susipažino irgi prieš 24 metus. Skaičių magija.

Negana to, B.Macron vaidina svarbų vaidmenį savo vyro rinkimų kampanijoje. Moteris jam pataria dėl sakomų kalbų turinio, reikiama linkme pakreipia idėjas.

„Macronas be jos net nebūtų galėjęs pradėti šio nuotykio, – teigė kandidato patarėjas Marcas Ferracci, 2007-aisiais dalyvavęs poros vestuvėse. – Tai, kad Brigitte šalia, jam labai svarbu.“

Brigitte už savo vyrą vyresnė 24 metais. Ji Emmanuelį pažįsta nuo mokyklos laikų.

Iki balsavimo antrajame ture likus mažiau nei dviem savaitėms, visos apklausos rodo, kad E.Macronas lengvai įveiks M.Le Pen.

O sekmadienį, sakydamas kalbą po pergalės pirmajame ture, E.Macronas nepamiršo padėkoti 63-ejų Brigitte: „Ji visada šalia. Nebūčiau toks, koks esu, be jos.“

Rinkimų dieną, kai kandidatai tradiciškai sukviečia žiniasklaidą, kad ši užfiksuotų, kaip jie balsuoja, sutuoktiniai iš tiesų nesitraukė vienas nuo kito ir buvo nuolat susikabinę rankomis.

Pirmųjų ponių šleifai

Vietą istorijos knygose turi daug buvusių Prancūzijos lyderių antrųjų pusių. Karalienė Marija Antuanetė taip švaistė pinigus, kad tikrai prisidėjo prie monarchijos žlugimo XVIII amžiaus viduryje.

Vida Press nuotr./Marija Antuanetė
Vida Press nuotr./Marija Antuanetė

O imperatorienę Žozefiną Napoleonas Bonapartas paliko dėl to, kad ji nepagimdė jam palikuonio.

1914 metais premjero Josepho Caillaux žmona Henriette nužudė laikraščio „Le Figaro“ redaktorių, nes šis kėlė politinę grėsmę jos vyrui.

Tad Brigitte – jei Macronai taps kitais Eliziejaus rūmų gyventojais – prisijungs prie jau spalvingo pirmųjų ponių sąrašo.

Imperatorienę Žozefiną Napoleonas Bonapartas paliko dėl to, kad ji nepagimdė jam palikuonio.

Negana to, devintajame dešimtmetyje, kol socialistas prezidentas Francois Mitterrand'as gyveno dvigubą gyvenimą su savo nesantuokinės dukters Mazarine motina, jo žmona Danielle irgi turėjo meilužį.

Bernadette Chirac savo biografui teigė tyliai taiksčiusis su vyro Jacques'o neištikimybe, o Nicolas Sarkozy žmona Cecilia jį iškeitė į meilužį vos šeši mėnesiai po to, kai jis užėmė prezidento postą 2007 metais.

Galiausiai 2014-aisiais dabartinio prezidento Francois Hollande'o partnerė Valerie Trierweiler išleido pikantiškų detalių apie santuoką kupiną knygą. Taip ji keršijo už Francois romaną su aktore Julie Gayet.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Valerie Trierweiler ir Francois Hollande'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Valerie Trierweiler ir Francois Hollande'as

Įsimylėjo mokykloje

E.Macronui ir jo žmonai pastangos, kad neįprastos jų pažinties istorija neužgožtų paties prezidentavimo, taps tikru iššūkiu. 24 metai skiria ir Donaldą bei Melanią Trumpus – tik vyresnis jau milijardierius.

Kad darbai nestotų, svarbu. Naujasis prezidentas įžengs į Prancūziją, kuri kartu su kitomis ES šalimis derėsis dėl „Brexit“ ir kurioje ekonomika toliau stingsta – atsigavimas nežymus, o nedarbo lygis atkakliai nesileidžia į vienženklę zoną.

B.Macron, kurios mergautinė pavardė – Trogneux, yra buvusi mokyklos mokytoja, dėsčiusi prancūzų literatūrą ir lotynų kalbą. Trogneux šeima turi šokolado fabriką Šiaurės Prancūzijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brigitte Macron
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brigitte Macron

1982-aisiais, kai sutiko E.Macroną, kuriam tuo metu tebuvo 15 metų, Brigitte privačioje jėzuitų mokykloje Amjeno mieste dirbo ir dramos būrelyje.

Jaunasis Emmanuelis vaidino mokytojos kuriamuose spektakliuose, o jų pažintis lėtai brendo, kol galiausiai virto romanu. B.Trogneux netrukus išsiskyrė su vyru, su kuriuo užaugino tris vaikus.

„Facebook“ nuotr./Emmaneulis Macronas ir Brigitte Trogneux devintajame dešimtmetyje
„Facebook“ nuotr./Emmaneulis Macronas ir Brigitte Trogneux devintajame dešimtmetyje

Patys aiškina santykius

Pora susituokė 2007 metais. Bet žmonės ir dabar kilnoja antakius – tiesa, prancūzai pratę prie netikėtų derinių meilės pasaulyje. To, regis, nesuvokė Rusijos propagandos portalas „Sputniknews“, bandęs atkreipti dėmesį į, suprask, nederamą amžiaus skirtumą.

Vis dėlto Prancūzija – dar gana konservatyvi šalis, tad E.Macronas su žmona jau kuris laikas patys kalba apie savo santykius, taip siekdami nesuteikti pagrindo jokioms asmeninėms atakoms.

E.Macronas su žmona jau kuris laikas patys kalba apie savo santykius, taip siekdami nesuteikti pagrindo jokioms asmeninėms atakoms.

„Jų pora yra atipiška, o dėl to jų santykiai tik stipresni“, – sako E.Macrono kampanijos narys M.Ferracci.

Macronai atvėrė duris į savo gyvenimą, o blizgius žurnalus, pavyzdžiui, populiarų savaitraštį „Paris Match“, pasikvietė kartu atostogauti. Sutuoktiniai žurnalo viršeliui pozavo vilkėdami maudymosi kostiumėlius.

„Vogue“ balandžio numeryje detaliai aprašoma B.Macron išvaizda: „Gilus įdegis, medaus spalvos šukuosena, brangi rankinė, grakštūs aukštakulniai.“

E.Macronui dukart teko paliesti gandų apie jo tariamą homoseksualumą temą. Jis tokias kalbas stengiasi nuleisti juokais. Per kampanijos renginį kandidatas papokštavo, jog jam reikėtų hologramos, jei jis norėtų gyventi dvigubą gyvenimą.

„Scanpix“/AP nuotr./Brigitte Macron
„Scanpix“/AP nuotr./Brigitte Macron

Nepriklausomas politikas nebijo pats prabilti visus dominančiu klausimu: kaip čia taip mokinys vedė mokytoją?

„Nepaneigiama tikrovė tokia, kad mūsų šeima nėra klasikinė. Bet nuo to mūsų šeimoje meilės nėra mažiau“, – patikino E.Macronas.

Aistringi knygų rijikai

Išvengti paskalų gali padėti viena nesena pažintis. E.Macroną viešai parėmė vienos galingiausių Prancūzijos paparacų agentūrų „Bestimage“ vadovė Michele „Mimi“ Marchand, kuri pareiškė: „Jie yra normalūs ir nuoširdūs žmonės – daugiau nepridursi.“

E.Macrono aplinkos žmonės teigia, kad Brigitte yra vienas iš nedaugelio asmenų, kuriais jis visiškai pasitiki.

„Kai jis buvo ministras, Brigitte lankydavosi susirinkimuose dėl būsimos veiklos. Ji yra moteris, kuri dalyvauja savo vyro gyvenime“, – tvirtino E.Macrono komandos F.Hollande'o ministrų kabinete, kur jis ėjo ekonomikos ministro pareigas, vadovas Alexis Kohleras.

B.Macron, galima sakyti, yra kandidato kampanijos choreografė. „France3 TV“ dokumentiniame filme matyti, kaip E.Macronas repetuoja kalbą, o tuomet salėje sėdinti Brigitte pašoka iš savo vietos.

„Scanpix“/AP nuotr./Brigitte Macron
„Scanpix“/AP nuotr./Brigitte Macron

„Kai sakai „už“, tavo balso tonas nusileidžia. Tau reikia pakelti balsą, kad visi žinotų, apie ką kalbi“, – pareiškia Brigitte, o Emmanuelis po repeticijos paaiškina: „Man svarbi jos nuomonė.“

B.Macron savo santykius su vyru aiškina cituodama prancūzą XV amžiaus filosofą Michelį de Montaigne: „Mes glostome vienas kito smegenis.“ Pora neslepia, kad dažnai mėgaujasi intelektualiais ginčais, be to, abu jie yra aistringi knygų rijikai.

„Aš esu šalia jo jau 20 metų, – pernai spalį reporteriams teigė Brigitte. – Jums visada atrodo neįtikėtina, kad antrosios pusės iš arti palaiko savo vyrus. Metas judėti į priekį – mūsų vieta ten ir yra.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius