-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emmanuelis Macronas į kampanijos renginius nebeįsileidžia Rusijos valstybinės žiniasklaidos

Netylant kalboms apie Rusijos kišimąsi į Prancūzijos prezidento rinkimų kampaniją ir Kremliaus propagandos mašinos skleidžiamą dezinformaciją, balsavimo favoritas Emmanuelis Macronas nusprendė užtrenkti duris į savo renginius televizijos RT ir agentūros „Sputnik“ atstovams. Maskva apkaltino kandidatą diskriminacija, skelbia „The Guardian“.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš Rusijos skrieja kaltinimai, esą E.Macronas trypia spaudos laisvę, bet Paryžiuje kandidato, kuris gegužės 7-ąją antrajame rinkimų ture susigrums su kraštutinių dešiniųjų kandidate Marine Le Pen, atstovas patvirtino, kad nei RT, nei „Sputnik“ atstovai į kampanijos renginius nebus įleidžiami.

E.Macrono atstovas šias organizacijas pavadino „dvigalviais objektais“, skelbiančiais Rusijos valstybinę propagandą ir suklastotas naujienas.

Centristinių proeuropietiškų pažiūrų E.Macronas laikomas antrojo turo favoritu. Prognozuojama, kad jis surinks apie 60 proc. rinkėjų balsų.

Šiuo atveju svarbu ir tai, kad jis yra užėmęs kietą poziciją ES paskelbtų sankcijų Rusijai klausimu. O M.Le Pen negaili liaupsių Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, yra išdidi euroskeptikė ir palaiko Kremlių krizės Ukrainoje kontekste.

Maskva jau anksčiau sulaukė kaltinimų iš E.Macrono stovyklos, esą kampanijos tinklai, duomenų bazės ir tinklalapiai puolami iš serverių būtent Rusijoje. Kandidato komanda – kaip ir, beje, nepriklausomi ekspertai – įtaria, kad Kremlius siekia padėti M.Le Pen.

„Sputnik“ citavo prorusišką Prancūzijos konservatorių, kuris teigė, kad E.Macronas yra JAV politinio ir finansinio elito „žaislas“.

„Pastebimas sistemiškas noras skelbti melagingas naujienas ir klaidingą informaciją. Metodiškas melo skleidimas – problema. Tai taps atvirų diskusijų su Kremliumi tema, jei kandidatas (E.Macronas – red.) bus išrinktas“, – teigė E.Macrono atstovas.

Maskva kaltinimus atmeta, o ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova E.Macrono komandos sprendimą pavadino „įžeidžiančiu“ ir prabilo apie „atvirą Rusijos žiniasklaidos diskriminaciją šalyje, kuri istoriškai itin budriai saugo žodžio laisvę“.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova
„Scanpix“ nuotr./Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova

E.Macrono komanda nepateikė konkrečių pavyzdžių, kaip Rusijos valstybinė žiniasklaida skleidžia propagandą.

Tačiau, pavyzdžiui, vasario 4-ąją „Sputnik“ citavo prorusišką Prancūzijos konservatorių, kuris teigė, kad E.Macronas yra JAV politinio ir finansinio elito „žaislas“, bei žadėjo atskleisti detalių apie jo privatų gyvenimą.

Turbūt iš dalies ir dėl to E.Macronas po trijų dienų viešai paneigė gandus, kad jis yra slaptas homoseksualas. Tokius pranešimus jau anksčiau skelbė „Sputnik“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius