Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas: greitai sulauksime Rusijos atsako

Europos Sąjungai penktadienį paskelbus naujas sankcijas Rusijai, Bendrijos ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas „Žinių radijui“ pranešė, kad Rusija greičiausiai per kelias valandas pateiks savo atsaką.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tie rusai, su kuriais susitikau šiandien ir vakar, išreiškė savo nepasitenkinimą, nes poveikio priemonės yra ganėtinai griežtos ir akivaizdžios. Jos nukreiptos aplinkinių asmenų atžvilgiu, kurie gali priimti sprendimus. Nebūčiau nustebęs, jei artimiausiu metu ar valandomis  išgirstume tam tikrus sprendimus, antisankcijas iš Rusijos pusės“, – laidoje „Dienos klausimas“ sakė V. Ušackas.

Jis taip pat nurodė, kad Europos Sąjunga ketvirtadienį pareiškė, kad yra pasiruošusi iš naujo įvertinti situaciją ir šio mėnesio pabaigoje priimti sprendimus dėl dalies ar visų sankcijų Rusijai atšaukimo.

„Mes esame lankstūs peržiūrėti savo sprendimus, jeigu (...) Rusija gerbs Ukrainos teritorinį vientisumą ir šiuo metu pradės spręsti, kad vyktų nusiginklavimas, susišaudymai nutraukti ir kontroliuojama valstybinė siena tarp Rusijos ir Ukrainos, per kurią nebūtų gabenama ginkluotė“, – teigė V. Ušackas.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius