-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES lyderiai susitarė parengti patrauklią Bendrijos viziją

Europos Sąjungos lyderiai, susirinkę penktadienį be Britanijos atstovų, susitarė iki ateinančio kovo parengti bloko sėkmės viziją po netikėto Jungtinės Karalystės apsisprendimo pasitraukti iš Bendrijos, sakoma jų deklaracijoje.
ES vėliava
ES vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

27 šalių lyderiai, susitikę Slovakijos sostinėje, nubrėžė gaires, kaip bus stengiamasi pagerinti ES atsaką į migracijos, saugumo ir ekonomikos iššūkius. Šis planas bus patvirtintas 2017-ųjų kovą Romoje, minint ES įkūrimo sutarties 60-ąsias metines.

„Bratislavoje įsipareigojame per ateinančius mėnesius pateikti savo piliečiams patrauklios ES, kuria jie galėtų pasitikėti ir kurią jie galėtų palaikyti, viziją. Esame įsitikinę, kad turėsime valios ir pajėgumų tai pasiekti“, – sakoma vadinamojoje Bratislavos deklaracijoje.

„ES nėra tobula, bet ji yra geriausias mūsų turimas įrankis spręsti naujiems iššūkiams, su kuriais susiduriame. Mums reikia, kad ES ne tik garantuotų taiką ir demokratiją, bet ir mūsų žmonių saugumą“, – nurodoma dokumente.

Lyderiai pabrėžė esantys pasiryžę žengti į priekį, nors Britanija, viena didžiausių bloko narių, per birželio 23 dieną vykusį referendumą nubalsavo išstoti iš ES.

„Nors viena šalis nusprendė išeiti, ES lieka nepamainoma visiems kitiems iš mūsų“, – sakoma deklaracijoje, taip pat pažymima, kad Bendrija užtikrino taiką „po karų ir gilaus susipriešinimo mūsų žemyne“.

„Esame pasiryžę kurti ES sėkmę su 27 šalimis narėmis, remdamiesi šia bendra istorija“, – nurodoma dokumente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius