-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ES pilietybės kaina Rusijoje ir Ukrainoje svyruoja nuo 7500 iki 22 tūkstančių eurų

Latvija, Vokietija, Lenkija, Rumunija ir Vengrija yra numačiusios lengvą pilietybės įgijimo procesą šių valstybių diasporos atstovams, gyvenantiems buvusioje Sovietų Sąjungos teritorijoje. Tačiau galimybe tapti ES piliečiais susidomi ne tik vengrų, rumunų ar vokiečių palikuoniai, bet ir etniniai rusai ar ukrainiečiai. Galimybę apgaulės būdu gauti ES pasą už solidžią pinigų sumą siūlo įvairios agentūros, kurios, kaip manoma, yra susijusios su Rusijos mafija, rašo naujienų svetainė dailymail.co.uk.
Didžiosios Britanijos pasas
Didžiosios Britanijos pasas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Agentūros, siūlančios tarpininkauti gaunant ES pilietybę, šiuo metu klesti Rusijoje ir karo niokojamoje Ukrainoje.

Štai vienos Kijeve įsikūrusios agentūros atstovai teigia, kad sumokėjus nuo 7500 iki 15 tūkstančių eurų yra sutvarkomi būtini dokumentai, kurie leistų žmonėms įgyti Rumunijos arba kurios nors kitos ES šalies pilietybę, leidžiančią be apribojimų gyventi ir dirbti bet kurioje bloko šalyje.

Didžiosios Britanijos laikraščio „The Daily Mail“ tyrėjams susisiekus su viena iš tokių agentūrų, pastarosios atstovai paaiškino šios „procedūros“ detales: „Kai tik surandame giminaičius rumunus, turite teisme patvirtinti, kad jie yra tikri“.

Į agentūrą besikreipusiai merginai patikinus, kad rumunų tautybės žmonių jos giminėje nebuvo, ji buvo nuraminta: „Nesvarbu. Mes tiesiog surandame ką nors su tinkama pavarde iš žmonių, kurie gyveno šalyje iki 1940 m.“

Į agentūrą besikreipusiai merginai patikinus, kad rumunų tautybės žmonių jos giminėje nebuvo, ji buvo nuraminta: „Nesvarbu. Mes tiesiog surandame ką nors su tinkama pavarde iš žmonių, kurie gyveno šalyje iki 1940 m.“

Be to, agentūros vadovas tikino, kad gali būti sutvarkyti ir Vengrijos pilietybės, kainuojančios 22 tūkstančius eurų, reikalai.

Kuomet mergina pareiškė, kad nešneka vengriškai, ji vėl buvo nuraminta: „Mūsų specialistai naudosis bažnytinėmis knygomis ir įvairiomis duomenų bazėmis. Kuomet surasime žmogų, viskas bus beveik baigta. Turėsite tik pasirodyti Budapešte, kur gausite pasą ir tapatybės kortelę. Bus suteiktos visos privilegijos, kurios priklauso Vengrijos ir ES piliečiams“.

„Kaip ir bet kuris Vengrijos pilietis, turėsite teisę dirbti bet kur Europoje, tame tarpe ir Didžiojoje Britanijoje“, – į merginos pastabą apie norą gyventi pastarojoje šalyje atsakė agentūros vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius