-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ES pradėjo tyrimą dėl Turkijos vyriausybės galimo lėšų išeikvojimo

Europos Komisija pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad viena Turkijos vyriausybės agentūra galėjo išeikvoti Europos Sąjungos (ES) fondus. Tai dar vienas rūpestis ir taip kaltinimų slegiamai šalies vadovybei.
Europos sąjungos vėliava
Europos sąjunga / Olego Artiukh nuotr.

Tyrimas pradėtas po Turkijos žiniasklaidos pranešimų apie konkurso rezultatų klastojimus ir nelegalius įdarbinimus ES švietimo ir jaunimo programų centre Ankaroje, kurie įvyko pareigas einant buvusiam ES reikalų ministrui Egemenui Bagisui.

„Auditas atliekamas dėl įtariamų pažeidimų, susijusių su darbuotojų įdarbinimo skaidrumo stoka ir atitikties ES bei nacionalinėms taisyklėms stoka nacionalinės agentūros viešuosiuose pirkimuose“, – sakė Komisijos atstovas švietimo klausimais Dennis Abbotas trečiadienį elektroniniu paštu išplatintame pareiškime.

E.Bagisas neteko ES reikalų ministro posto po to, kai įsipainiojo į stambaus masto vyriausybės korupcijos skandalą, kuris sukėlė didžiausią krizę premjero Recepo Tayyipo Erdogano vyriausybę per visą 11 metų jo vadovavimo laikotarpį.

Gruodžio mėnesį dešimtys svarbių R.T.Erdogano verslo ir politikos partnerių buvo sulaikyti dėl kaltinimų kyšininkavimu vykdant statybų projektus, įtariamo pinigų plovimo ir neteisėtų sandorių su Iranu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius