Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES sugriežtino sankcijas Šiaurės Korėjai

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį pritarė griežtesnėms sankcijoms Šiaurės Korėjai.
Šiaurės Korėjos kariai
Šiaurės Korėjos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios sankcijos numatytos Jungtinių Tautų (JT) birželio 12 dieną priimtoje rezoliucijoje ir buvo paskelbtos šiai šaliai už įvykdytus branduolinių užtaisų ir kitokių ginklų bandymų.

Briuselyje susitikę ES valstybių užsienio reikalų ministrai be diskusijų pritarė tam, kad būtų vykdoma JT Saugumo Tarybos 1874-oji rezoliucija, numatanti griežtas sankcijas Pchenjanui.

ES taip pat nusprendė „sudaryti atskirus prekių, kurioms būtų taikomas eksporto draudimas, taip pat asmenų ir institucijų, kuriems būtų taikomas draudimas keliauti ir aktyvų įšaldymas, sąrašus“.

Be to, sutarta „sustiprinti finansinį budrumą ir krovinių patikrinimus“.

Šiaurės Korėja pasitraukė iš šešiašalių derybų, kuriose Pchenjaną mėginta įtikinti atsisakyti branduolinio ginklavimosi programos, kai JT Saugumo Taryba pasmerkė šios komunistinės šalies balandį įvykdytą tolimojo nuotolio balistinės raketos bandymą. Gegužę Šiaurės Korėja įvykdė antrąjį branduolinio užtaiso bandymą.

Po šių bandymų Saugumo Taryba sugriežtino ginklų prekybos embargą bei oru, jūra ir sausuma į Šiaurės Korėją arba iš jos gabenamų krovinių tikrinimą. Taip pat paskelbtas draudimas atvykti į kitas šalis Šiaurės Korėjos pareigūnams, kurie įtariami susiję su šios šalies branduolinių ginklų ir raketų kūrimo programomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius