Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES užsienio politikos vadovė pareikalavo paleisti politinius kalinius Baltarusijoje

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovė Catherine Ashton ketvirtadienio vakarą pareiškė savo didelį nusivylimą nuosprendžiais, paskelbtais buvusiems kandidatams į Baltarusijos prezidento postą Nikolajui Statkevičiui ir Dmitrijui Usui.
ES išorės politikos vadovė C.Ashton
ES išorės politikos vadovė C.Ashton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šie politiškai motyvuoti nuosprendžiai yra dar vienas žingsnis atgal Baltarusijoje žmogaus teisių gerbimo, įstatymų viršenybės ir demokratijos principų srityje“, – sakoma C.Ashton pareiškime, išplatintame Briuselyje.

Ji taip pat paragino Minską nutraukti represijas prieš politinę opoziciją, pilietinę visuomenę ir nepriklausomas žiniasklaidos priemones.

„Aš manau, jog neleistina, kad Europos širdyje XXI amžiuje būtų politinių kalinių, ir reikalauju juos nedelsiant paleisti ir reabilituoti“, – pabrėžė C.Ashton.

Anksčiau ketvirtadienį Minsko Lenino rajono teismas pripažino buvusius kandidatus į prezidentus N.Statkevičių ir D.Usą kaltais masinių riaušių organizavimu pernai gruodžio 19 dieną ir nuteisė juos atitinkamai šešeriems ir penkeriems su puse metų laisvės atėmimo, bausmę atliekant sustiprinto režimo kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius