-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES vadovų tarybos sprendimai padės išvengti populizmo ir garantuos ES narėms paramą krizių atveju

ES valstybių vadovai susitarė dėl geresnio ekonominio bendradarbiavimo, griežtesnių finansinės priežiūros priemonių ir sankcijų fiskalinės drausmės nesilankančioms šalims, teigiama Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.
D.Grybauskaitė ir A.Merkel
D.Grybauskaitė ir A.Merkel / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

ES valstybių vadovai taip pat sutarė, jog ES sutartys turi būti keičiamos minimaliai, tik tiek, kiek būtina, ir kad būtų įsteigtas nuolatos veikiantis paramos mechanizmas finansinėje bėdoje atsidūrusioms šalims.

Belgijos sostinėje dvi dienas vykusios Europos vadovų tarybos darbe dalyvavusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad šie sprendimai yra labai svarbūs, nes ateityje padės Europai išvengti tokių globalių ekonominių ir finansinių krizių, kaip pastaroji.

„Tai geras žingsnis į priekį. Būtina stengtis, kad euro zona ir visa Europos ekonominė erdvė išliktų stabili ir konkurencinga. Lietuvai šie sprendimai yra labai naudingi. Tai leis išvengti politinio populizmo, paskatins elgtis atsakingai ir nepriklausomai nuo rinkimų. Tai svarbu kiekvienai šaliai, Lietuvai – taip pat. Tai reiškia, kad Europa įžengia į naują ekonominio valdymo, ekonominio koordinavimo tarpsnį", – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, Lietuva laikėsi nuoseklios pozicijos, kad ES sutarčių keitimas būtų siauras ir apimtų tik fiskalinę drausmę bei jos laikymąsi euro zonoje. ES vadovų taryba atsižvelgė į šią Lietuvos nuostatą.

Tikimasi, kad dėl konkrečių ekonominio koordinavimo ir finansinės priežiūros instrumentų ES šalių lyderiai susitars šių metų gruodžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius