Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESBO stebėtojai artimiausiomis dienomis pradės darbą prie Ukrainos ir Rusijos sienos

Maskva pirmadienį pareiškė, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai artimiausiomis dienomis pradės dirbti Rusijos patikros postuose prie sienos su prorusiškų sukilėlių kontroliuojamais rytų Ukrainos regionais.
ESBO stebėtojas Ukrainoje
ESBO stebėtojas Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad ESBO stebėtojai pamatys, kad Rusija nepadeda sukilėliams, siųsdama jiems ginklus ir kovotojus.

„Tikimės, kad ESBO stebėtojai bus pasiųsti į Donecko ir Gukovo patikros postus artimiausiomis dienomis“, – S.Lavrovas sakė per spaudos konferenciją Maskvoje.

Pasak jo, ESBO galėtų naudoti bepiločius lėktuvus ir bet kokias kitas technines priemones, kad užtikrintų „objektyvią“ stebėseną.

„Mūsų buvo klausiama, ar stebėtojai galėtų naudoti bepiločius. Prašom – pagal misijos turimą mandatą jie gali būti aprūpinti bet kokiomis stebėjimo ir objektyvios kontrolės priemonėmis“, – pareiškė S.Lavrovas.

Rusijos diplomatijos vadovas sakė prašęs JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry „pasakyti savo darbuotojams ESBO netrukdyti vykdyti šio susitarimo“.

„Tikiuosi, tai mums leis išsklaidyti periodiškai skelbiamus įtarimus, kad tos pasienio postai, Ukrainos pusėje kontroliuojami sukilėlių, naudojami masiškai siųsti ginklams ir ginkluotiems žmonėms iš Rusijos į Ukrainą“, – pridūrė jis.

Rusijos diplomatijos vadovas sakė prašęs JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry „pasakyti savo darbuotojams ESBO netrukdyti vykdyti šio susitarimo“.

S.Lavrovas kaltino vakarų šalis sąmoningai keliant kliūtis stebėtojų misijai, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pakvietė ESBO pareigūnus atvykti dirbti jo šalyje liepos 11 dieną.

„Tačiau ESBO mums dvi savaites kvaršino galvas ... dėl visiškai nesusijusių su esme priežasčių arba be jų“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius