-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ESBO yra pasirengusi padėti Tunisui, sako Audronius Ažubalis

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis susitikimuose su Tuniso vadovybe pareiškė, kad ESBO yra pasirengusi padėti šaliai pereinamuoju laikotarpiu sukurti ir konsoliduoti demokratiją.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tuniso žmonėms teko istorinė misija sukurti laisvesnę ir labiau klestinčią visuomenę. Ši misija turi būti sėkminga, kad taptų visuomenės transformacijos pavyzdžiu“, – sakė A.Ažubalis šeštadienį susitikime su Tuniso užsienio reikalų ministru Mouldžiu Kefiu.

Tunise apsilankęs A.Ažubalis pabrėžė, kad tarptautinės bendruomenės pagalba yra paranki perėjimo į demokratiją procese ir akcentavo, kad „ESBO turi didelę patirtį ir kompetenciją padedant šalims pereinamuoju laikotarpiu, kuriant demokratines institucijas ir pilietinę visuomenę“, praneša Užsienio reikalų ministerija.

Susitikime su Jungtinių Tautų institucijų Tunise atstovais ESBO pirmininkas priminė savo kalbą JT Saugumo Taryboje vasario mėnesį, taip pat diskusijas su JT generaliniu sekretoriumi Ban Kimunu dėl poreikio glaudžiai koordinuoti su Jungtinėmis Tautomis ir kitais tarptautiniais partneriais tarptautinę pagalbą šaliai.

A.Ažubalis dar kartą patvirtino, kad ESBO ir jos institucijos, ypač ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuras (ODIHR), yra pasirengę padėti Tunisui pereinamuoju laikotarpiu.

Tarp galimų ESBO pagalbos Tunisui sričių jis paminėjo paramą organizuojant rinkimus, nepriklausomos žiniasklaidos plėtrą, teisės aktų rengimą, sienų valdymą, kelionės dokumentų saugumą ir migracijos valdymą.

„ESBO yra pasirengusi tuojau pat pradėti bendradarbiauti su Tunisu tenkinant neatidėliotinus poreikius, pavyzdžiui, laisvų ir sąžiningų rinkimų organizavimą, taip pat siūlo dalytis savo patirtimi vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu kuriant ir įtvirtinant demokratiją“, – sakė A.Ažubalis.

Tunise liepos pabaigoje vyks parlamento rinkimai. Jie bus pirmieji po to, kai iš prezidento posto buvo išstumtas prezidentas Zine'as El Abidine'as Ben Ali. Po Tuniso vadovo pasitraukimo protestų banga nuvilnijo ir per kitas arabų šalis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius