Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Escada“ rengiasi bankrotui

Žlugus gelbėjimo planui, vienas garsiausių Vokietijos mados koncernų „Escada“ ketina skelbti bankrotą.
„Escados“ drabužiai ir aksesuarai yra tapę gero tono ir elegancijos sinonimu.
Kompanijos „Escada“ drabužiai ir aksesuarai yra tapę gero tono ir elegancijos sinonimu. / „Escados“ reklaminis plakatas
Temos: 1 Bankrotas

Koncerno „Escada" drabužiai ir aksesuarai vertinami visame pasaulyje ir laikomi klasikinės elegancijos etalonu. 1976 metais Miunchene sutuoktinių Margarethos ir Wolfgango Lay įkurta įmonė greitai išaugo į visame pasaulyje žinomą koncerną, nes puikus moterims skirtų drabužių dizainas, subtilios spalvos ir išskirtinis siuvinėjimas pelnė klienčių pripažinimą ne tik Vokietijoje. Netrukus „Escada" ėmė pardavinėti ir rankines, batus, kvepalus, net sportui skirtus drabužius. Šiuo metu gaminiais, pažymėtais etikete „Escada", prekiaujama 60 pasaulio valstybių, tačiau daugiausia pirkėjų yra Šiaurės Amerikoje, Vakarų Europoje ir Azijoje. Žlugus komunizmui, galinčiųjų įpirkti šios kompanijos drabužius atsirado ir Rytų Europoje, jų galima įsigyti ir Lietuvoje. Šios įmonės drabužius mėgsta dėvėti amerikiečių aktorė Demi Moore ir vakarėlių liūtė Paris Hilton.

Koncerno „Escada" bėdos prasidėjo 2007 metais, kai pasaulyje sustiprėjo protestai prieš kailių gamybos pramonę. 14 valstybių prie „Escada" parduotuvių buvo surengta daugiau kaip 40 protestų akcijų. Koncerno būstinę Miunchene išniekino agresyviai nusiteikę gyvūnų teisių gynėjai, priklausantys Gyvūnų išlaisvinimo frontui.

Be to, prasidėjus krizei, ėmė mažėti klientų, galinčių įpirkti prekės ženklo „Escada" gaminius, kurių vienas gali kainuoti ir daugiau kai 10 tūkst. eurų. Koncerno padėtis ėmė blogėti. Šiuo metu „Escada" kreditoriams skolinga 200 mln. eurų.

Koncerno vadovai siūlė kreditoriams investuoti į naują akcijų emisiją ir dėl to prarasti 60 proc. akcijų vertės, nes tik taip buvo tikimasi grąžinti milžiniškas skolas. Tačiau tik 46 proc. kreditorių pritarė tokiam pasiūlymui, tad teko jį atmesti. Vokietijos spauda rašo, kad 2007–2008 metais koncernas, kuriame dirba 2300 žmonių, patyrė 70,3 mln. eurų nuostolį, o jo prekių apyvarta sumažėjo 15 procentų.

Pernai, mėginant gelbėti padėtį, 20,9 proc. koncerno akcijų buvo parduota Rusijos verslininkui milijonieriui Rustamui Aksenenkai. Kitas svarbus investuotojas, kuriam priklauso 12,45 proc. akcijų, yra Vokietijos milijardieriai broliai Wolfgangas ir Michaelis Hertzai. Tačiau ir tai nepadėjo. Praėjusią savaitę pranešta, kad koncerno „Escada" laukia bankrotas ir jau kreiptasi į Miuncheno teismą. Manoma, kad koncernas pasirinks suplanuoto bankroto porcedūrą, nes tai leistų išgelbėti visame pasaulyje solidumo ir prabangos sinonimu tapusį vardą nuo visiško jo sunaikinimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius