Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ešerichiozės protrūkis Prancūzijoje

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, birželio 24 dieną Prancūzijos institucijos pranešė apie įtariamą E.coli sukeltą protrūkį Bordo regione. Preliminariais duomenimis nustatyta, kad birželio 15–21 dienomis užregistruoti aštuoni ligoniai, kurie skundėsi viduriavimu krauju. Tarp susirgusiųjų buvo šešios moterys ir du vyrai.
Bakterijų kolonijos
Bakterijų kolonijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Birželio 8 dieną vaikų poilsio centre vykusioje šventėje dalyvavo septyni iš susirgusiųjų asmenų, šeši teigė valgę įvairių daigais pabarstytų patiekalų, patiektų šventėje. Trims iš susirgusiųjų nustatytas E.coli O104:H4, sukėlėjas, kuris siejamas su Vokietijos ešerichiozės protrūkio nustatytu sukėlėju. Iš viso šventėje dalyvavo 200 žmonių.

Tikslus rizikos veiksnys dar nenustatytas, paimti mėginiai iš maisto likučių. Patariama pasireiškus simptomams kreiptis į šeimos gydytoją.

Paskutiniais duomenimis, iš viso yra užregistruoti 2 963 enterohemoraginės E.coli (EHEC) atvejai (iš jų – 14 mirties atvejų) ir 871 hemolitinio ureminio sindromo atvejų (iš jų – 30 mirties atvejų).

Ešerichiozė – tai patogeninių Escherichia coli (E.coli) sukelta infekcinė liga, pasireiškianti viduriavimu neretai su krauju ar gleivėmis, karščiavimu, pilvą raižančiais skausmais. Priklausomai nuo sukėlėjo, liga gali komplikuotis hemolizinės uremijos sindromu (HUS) arba trombozine trombocitopenine purpura (TTP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius