Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijai gresia bankrotas

Estijai reikia 30 proc. sumažinti valstybės išlaidas, kitaip jai gresia bankrotas, teigia Erkkis Raasuke, „Swedbank“ Baltijos šalių bankininkystės padalinio vadovas.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Bankrotas Estija

„Estijos kronos devalvacija yra vienas iš būdų apkarpyti išlaidas ir jis turėtų būti pasirinktas, „jei pradeda kilti abejonių dėl mūsų disciplinos mažinant išlaidavimą“, interviu dienraščiui „Eesti Paeevaleht“ teigė E.Raasuke.

Kaip rašo portalas vz.lt, anot R.Raasuke, trečias ir akivaizdžiai blogiausias būdas, jei mes meluojame sau sakydami, kad laikysimės disciplinos, ir renkamės defliacijos kelią. „Tada praėjus pusantrų metų prisipažinsime, kad taupymo disciplinos nesilaikėme“, – priduria padalinio vadovas.

Estijos Vyriausybė ir Centrinis šalies bankas lig šiol atmesdavo kronos devalvavimo galimybę ir sakydavo, kad tam nėra ekonominių priežasčių.

Latvija praėjusį mėnesį su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) susitarė dėl 7,5 mlrd. EUR paskolos. Tuo metu TVF apie Estiją sakė, kad jiems užteks Vyriausybės sukauptų atsargų ir pavyks išvengs skolinimosi.

Tačiau buvęs Estijos premjeras Martis Laaris pareiškė, kad Vyriausybei per ateinančias kelias savaites reikia susitarti sumažinti išlaidas 8 mlrd. EKK (678 mln. USD), tai atitinka 8 proc. biudžeto. Kitu atveju, kaip sakė p. Laaris, Estija taps „TVF vergais, kaip mūsų kaimynės“. Teigiama, kad Estijos Vyriausybė ruošia išlaidų mažinimo projektą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius