Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje paskelbtas gedulas dėl 10 vaikų žūties per gaisrą Hapsalu (nuotraukos)

Estijoje pirmadienį paskelbtas valstybės gedulas dėl vaikų žūties per gaisrą vaikų namuose Hapsalu mieste šalies vakaruose.
Žvakės ir gėlės
Žvakės ir gėlės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, visoje Estijoje prie valstybinių ir savivaldos įstaigų iki pusės stiebo nuleistos vėliavos. Vyriausybė paragino gedulo vėliavas iškelti ir prie privačių namų.

Vyriausybė pareiškė užuojautą žuvusiųjų giminaičiams ir artimiesiems.

Estijos ministras pirmininkas Andrus Ansipas pirmadienį sušaukė neeilinį Vyriausybės posėdį, kuriame vidaus ir socialinių reikalų ministrai pateiks pranešimus dėl įvykio.

Užuojautą žuvusiųjų giminaičiams ir artimiesiems taip pat pareiškė Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas ir parlamento pirmininkė Ene Ergma.

Kaip pranešė Vakarų apygardos gelbėjimo darbų centras, per gaisrą vaikų namuose žuvo dešimt vaikų, kitus pavyko evakuoti. Dalis nukentėjusiųjų nuvežti į ligoninę, kiti – į vietos socialinius namus. Pastate gaisro metu buvo 37 vaikai ir 9 suaugusieji. Medinis vaikų namų pastatas iš dalies sunaikintas.

Vaikų namų tinklalapio duomenimis, iš viso čia buvo 43 auklėtiniai, iš kurių 29 našlaičiai arba palikti tėvų be priežiūros. Čia iš viso buvo 23 berniukai ir 20 mergaičių. Dar trys jaunuoliai ir mergina buvo vaikų namuose laikinai prižiūrimi visą parą.

Visi vaikai turi sunkių ir labai sunkių fizinių negalių. 24 negalėjo vaikščioti ir važinėjo neįgaliųjų vežimėliais.

Dėl vaikų žūties per gaisrą Hapsalu iškelta baudžiamoji byla

Estijoje dėl gaisro, kuris sekmadienį nuniokojo Hapsalu mieste esančius vaikų namus ir nusinešė dešimt vaikų gyvybių, iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnį, numatantį atsakomybę už mirties sukėlimą per neatsargumą, pranešė agentūrai BNS Vakarų Estijos apygardos prokuratūros sekretorius spaudai.

Pasak sekretoriaus spaudai, pirminių gaisro priežasties versijų kol kas nėra.

Baudžiamasis kodeksas numato už mirties sukėlimą dviem ir daugiau žmonių laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmę.

Vakarų Estijos gelbėjimo centro duomenimis, per gaisrą Hapsalu vaikų namuose sekmadienį žuvo 10 vaikų. Dauguma čia auklėjamų vaikų – neįgalūs.

Kai į nelaimės vietą atvyko ugniagesiai, namas degė atvira liepsna. Gelbėtojai evakavo iš degančio pastato 10 žmonų. Iš viso pastate buvo 37 vaikai ir 9 auklėtojos.

Esantys Hapsalu pakraštyje vaikų namai buvo įsikūrę vieno aukšto mediniame name. Šios įstaigos tinklalapio duomenimis, juose auklėjami 47 mažyliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius