-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos atstovė Europos Audito Rūmuose kandidatuos į prezidento postą

Estijos atstovė Europos Audito Rūmuose Kersti Kaljulaid antradienį sutiko kandidatuoti į šalies prezidentus ir trečiadienį pradeda konsultacijas su parlamento frakcijomis.
Estijos prezidento rinkimai
Estijos prezidento rinkimai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Estija

K.Kaljulaid paprašė žiniasklaidos užtikrinti jai normalias darbo sąlygas ir leisti ramiai susitikti su parlamento frakcijų nariais.

Ji pažymėjo, kad kandidatavimas yra valstybės vadovo postą – didžiulė atsakomybė, kurios ji nusprendė imtis, kai palaikymą jai pareiškė šešių parlamento frakcijų lyderiai.

Kaip jau pranešta, antradienį Estijos parlamento seniūnų taryba, kurią sudaro frakcijų lyderiai ir trys parlamento vadovybės nariai, pasiūlė K.Kaljulaid kelti savo kandidatūrą prezidento rinkimuose.

Parlamento pirmininkas Eiki Nestoras išreiškė įsitikinimą, kad E.Kaljuland užsitikrins pakankamą įstatymų leidėjų paramą, kad per balsavimą parlamente spalio 3 dieną būtų išrinkta prezidente.

1968 metais Tartu gimusi K.Kaljulaid 1982-aisiais baigė biologijos studijas Tartu universitete, o 2001 metais čia įgijo verslo vadybos magistro laipsnį.

1998–1999 metais ji dirbo „Hansapank Market“ investicinės bankininkystės skyriaus projektų vadove ir netrukus tapo tuometinio premjero Marto Laaro (Marto Laro) patarėja ekonomikos klausimais,

Nuo 2004 metų kovo K.Kaljulaid dirba Europos Audito Rūmuose – vienoje svarbiausių Europos Sąjungos institucijų, prižiūrinčioje Bendrijos lėšų naudojimą.

2001–2004 metais K.Kaljulaid buvo konservatyvios partijos „Tėvynė“ narė.

Estijos rinkikų kolegijai praėjusį šeštadienį per du balsavimus nepavyko išrinkti i dvi kadencijas prezidento poste dirbusio liberalo Toomo Hendriko Ilveso įpėdinio, todėl šis procesas grįžta į parlamentą.

Parlamentas praėjusį mėnesį taip pat nesugebėjo išrinkti naujo prezidento, todėl buvo sušaukta Rinkikų kolegija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius