-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos premjeras sako nesigailintis sprendimo vykti į Rusiją stebėti Sočio žiemos olimpinių žaidynių

Estijos premjeras Andrus Ansipas sako nesigailintis dėl savo sprendimo vykti į Rusiją stebėti Sočio žiemos olimpinių žaidynių.
Estijos premjeras Andrus Ansipas
Estijos premjeras Andrus Ansipas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Mano vizitas į Sočio olimpiadą neabejotinai nebuvo klaida. Klaida būtų buvusi, jeigu ten nebūčiau nuvykęs. Visoms kaimyninėms šalims buvo atstovaujama aukštu lygiu“, –  pirmadienį jis sakė Estijos parlamentui.

A.Ansipas priminė, kad į Sočį vyko Suomijos prezidentas ir premjeras, Švedijos karališkoji pora, Latvijos prezidentas ir Lietuvos premjeras.

„Aišku, kad nebuvo jokio boikoto. Politikos maišymas su olimpinėmis žaidynėmis negali būti niekaip palaikomas“, – sakė jis.

A.Ansipas pridūrė negalintis suprasti, kaip olimpiada gali būti skaidoma į dalis.

„Kaip gali 15 kilometrų slidinėjimo lenktynės likti neboikotuojamos, o estafetė – būti boikotuojama. Arba kaip galima teigti, jog šuoliai su slidėmis nuo mažos kalvos priimtini, o nuo didelės – ne? Panašiai ir atidarymo ceremonija yra neatsiejama olimpinių žaidynių dalis“, – aiškino jis.

Prieš prasidedant olimpiadai A.Ansipo planai vykti į Sočį buvo kritikuojami Estijoje – netgi buvo pradėta parašų rinkimo kampanija, kad premjeras nevyktų į Rusiją.

Kitaip nei prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, kuris nevyko į olimpiadą „dėl didelio darbo krūvio“, premjeras iš pradžių sakė, kad keliaus į Sočį kaip privatus asmuo su savo šeima ir iš savo lėšų, palaikydamas Estijos sportininkus.

Tačiau prieš išvykdamas A.Ansipas paskelbė, kad galiausiai nusprendė vykti į olimpiadą kaip pareigūnas ir premjeras, nors jis vis tiek pats apmokės visas susijusias išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius