Estijos prezidentas dalyvaus Maskvoje vyksiančiame gegužės 9 dienos minėjime

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas dalyvaus gegužės 9 dienos iškilmėse, minint 65-asias Antrojo pasaulinio karo pabaigos Europoje metines.
Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas
Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gegužė

„Aš dalyvausiu gegužės 9 dienos renginiuose, skirtuose Antrojo pasaulinio karo Europoje pabaigai, kad kartu su kitų valstybių vadovais pagerbčiau visas karo aukas, – prezidento žodžius agentūrai BNS perdavė jo atstovas spaudai. – Prieš mano sprendimą buvo gautas asmeninis Dmitrijaus Medvedevo pakvietimas, kurį perdavė Rusijos ambasadorius Estijoje“.

Sausį T.H.Ilvesas interviu laikraščiui „Eesti Paevaleht“ pareiškė, kad Antrasis pasaulinis karas daugeliui šalių buvo bendra kova su blogiu, ir „kiekviena Europos valstybė ir tauta šiame kare išgyveno savo likimą“.

Pasak T.H.Ilveso, būtų neteisinga ir netgi kvaila kažkam priekaištauti dėl šios pergalės. „Mes didžiuojamės savo pergale išsilaisvinimo kare, o rusai didžiuojasi savo pergale Antrajame pasauliniame kare“.

Estijos prezidentas pažymėjo, kad Antrojo pasaulinio karo pabaigą su dideliu palengvėjimu sutiko dešimtys milijonų europiečių. Estijos prezidentas taip pat atkreipė dėmesį, kad kitose šalyse, įskaitant ir Estiją, Antrasis pasaulinis karas baigėsi beveik 50 metų vėliau.

2005 metais tuometinis Estijos prezidentas Arnoldas Ruutelis nevyko į Maskvą, minėti 60–ųjų Antrojo pasaulinio karo pabaigos metinių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius