Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos prezidentas paskyrė naujus užsienio reikalų ir švietimo ministrus

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas pirmadienio popietę užsienio reikalų ministru paskyrė Jürgeną Ligi, kuris lig šiol buvo švietimo ir mokslo ministras, o į pastarąjį postą – parlamento deputatę Maris Lauri.
Jürgenas Ligi
Jürgenas Ligi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Estija

Pagrindinės valdančiosios Reformų partijos pirmininkas, premjeras Taavi Rõivas pirmadienį apsilankė pas prezidentą kartu su J.Ligiu ir M.Lauri; ir prezidentas paskyrė juos ministrais, pranešė laikraštis „Postimees“.

T.H.Ilvesas atleido iš užsienio reikalų ministro pareigų Mariną Kaljurand, kuri nusprendė atsistatydinti, nes ketina rungtis dėl prezidento posto. Rinkikų kolegija rinks valstybės vadovą rugsėjo 24 dieną.

„Maris Lauri ir Jürgenas Ligi neturi daug laiko įsitvirtinti ministrų kėdėse, bet esu tikras, kad, turint omenyje jų patirtį, jiems jo (daug laiko) nereikia“, – sakė prezidentas.

Ankstesnėje vyriausybėje (2014 lapkričio 3 – 2015 balandžio 9) finansų ministre buvusi M.Lauri duos priesaiką parlamente antradienio rytą, o J.Ligiui, kaip dabartinės vyriausybės švietimo ministrui, prisiekti nebereikės pereinant į diplomatijos vadovo postą.

J.Ligi gimė 1959 metų liepos 16 dieną, Tartu mieste. Jis yra Reformų partijos pirmininko pavaduotojas, buvęs gynybos ir finansų ministras, nuo 2015 metų vadovavo Švietimo ministerijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius