Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos Reformų partijos taryba pritarė koalicinei sutarčiai su socialdemokratais

Estijos Reformų partijos taryba antradienį vakare pritarė tam, kad būtų pasirašyta koalicinė sutartis su Socialdemokratų partija (SDE) ir kartu formuojama vyriausybė.
Estijos parlamento rūmai
Estijos parlamento rūmai / wikimedia.org nuotr.

„Reformų partijos įgaliotinių taryba šiandien (antradienį) svarstydama koalicinio susitarimo projektą priėjo prie bendros nuomonės, kad formuojama valdančioji sąjunga įgyvendins sutartyje iškeltus tikslus. Visi pažadai turi realų finansinį padengimą, užtikrinta struktūrinė biudžeto pusiausvyra“, – sakė Reformų partijos tarybos pirmininkas Kristenas Michalas.

Pasak jo, koalicinėje sutartyje svarbią vietą užima tolesnis valstybės saugumo stiprinimas.

„Pasirūpinsime, kad gynybai būtų skiriama ne mažiau 2 proc. BVP“, – patikino K.Michalas.

Jis pridūrė, jog kuriama koalicija sieks, kad būtų tęsiami projektai „Rail Baltica“, „Baltic Connector“ ir suskystintų gamtinių dujų terminalų statyba.

Naujoji koalicija ketina žymiai apkarpyti darbo jėgos mokestį, sumažinti pajamų mokesčio tarifą, padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį iki 154 eurų ir 0,6 proc. sumažinti nedarbo įmokas į draudimo fondą.

„Šie žingsniai turi padidinti Estijos regioninį konkurencingumą ir jos saugumą, Estiją fiziškai dar labiau sujungiant su Europa“, – pažymėjo K.Michalas.

Naujoji koalicija ketina žymiai apkarpyti darbo jėgos mokestį, sumažinti pajamų mokesčio tarifą, padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį iki 154 eurų ir 0,6 proc. sumažinti nedarbo įmokas į draudimo fondą.

„Nauja koalicija taip pat tęs vaikų pašalpų didinimo reformą, padvigubindama pašalpas toms šeimoms, kurioms labiausiai reikia pagalbos“, – aiškino K.Michalas.

„Vaikų pašalpos bus padidintos iki 45 eurų už pirmą ir antrą vaiką, šeimos, kurioms reikalinga parama, gaus dvigubai didesnes vaikų pašalpas už pirmą ir antrą vaiką. Pašalpa už trečią vaiką bus padidinta iki 100 eurų“, – sakė jis.

Naujoje vyriausybėje Reformų partija turės premjero, užsienio reikalų, vidaus reikalų, finansų, sveikatos apsaugos ir darbo, aplinkos apsaugos, užsienio prekybos ir verslo bei kultūros ministrų postus.

Socialdemokratams pasiūlyti gynybos, socialinės apsaugos, ekonomikos ir infrastruktūros, švietimo ir mokslo, žemės ūkio ir teisingumo ministrų portfeliai, taip pat parlamento pirmininko postas, informavo BNS Reformų partijos spaudos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius