Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos žinia Rusijai: Narvoje surengtas karinis paradas su NATO sąjungininkių pajėgomis

Estijoje antradienį švenčiamos šalies nepriklausomybės paskelbimo 97-osios metinės. Pagal tradiciją, tekant saulei 7 val. 20 min. Ilgojo Hermano bokšte prie Estijos parlamento buvo iškilmingai pakelta Estijos valstybės vėliava.
Estijos Nepriklausomybės dienos minėjimas
Estijos Nepriklausomybės dienos minėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iškilmingą vėliavos pakėlimo ceremoniją stebėjo parlamento ir vyriausybės nariai, prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, užsienio valstybių diplomatai, kiti aukšti svečiai.

Karinis paradas – Rusijos pašonėje

Pagal tradiciją, Nepriklausomybės dienos šventiniai renginiai kasmet organizuojami skirtinguose sričių centruose. Šįmet jie rengiami Narvos mieste, kur vidurdienį prasidėjo karinis paradas, kuriame dalyvavo apie 1 400 žmonių ir daugiau negu 100 karinės technikos vienetų.

Parade Narvoje taip pat buvo atstovaujama Estijos NATO sąjungininkėms – JAV, Ispanijos, Latvijos ir Lietuvos kariniams daliniams, nešamos jų vėliavos.

Parade Narvoje taip pat buvo atstovaujama Estijos NATO sąjungininkėms – JAV, Ispanijos, Latvijos ir Lietuvos kariniams daliniams.

Parade dalyvavo ir kitų NATO šalių ginkluotųjų pajėgų daliniai, dalyvaujantys šiuo metu Estijoje vykstančiose pratybose. Narvoje pasirodė Nyderlandų pėstininkų kuopa ir pėstininkų kovos mašinos CV90, JAV šarvuotųjų transporterių „Stryker“ dalinys ir Didžiosios Britanijos karių kuopa.

Be Gynybos pajėgų karių parade dalyvavo savanoriškosios sukarintos organizacijos „Kaitseliit“ nariai, pasieniečiai, Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai ir policijos akademijos kadetai.

Po parado – renginys, kuriame bus demonstruojama Estijos ir sąjungininkų karinė technika.

18 val. vietos koncertų salėje prasidės iškilmingas koncertas, kuriame kalbą pasakys T.H.Ilvesas.

Šventinius renginius vainikuos prezidentinis priėmimas.

„Scanpix“/AP nuotr./Estijos Nepriklausomybės dienos minėjimas
„Scanpix“/AP nuotr./Estijos Nepriklausomybės dienos minėjimas

„Tik vidinė tvirtybė gali atnešti sėkmę“

Estijos premjeras Taavi Roivas pirmadienį, Nepriklausomybės dienos išvakarėse, sakė, kad Estijos žmonės svarbu išsaugoti pasitikėjimą savimi, pabrėždamas, kad tik vidinė tvirtybė gali atnešti sėkmę.

Pasak jo, Estija galima žavėtis dėl daugelio priežasčių, bet šalis yra pajėgi nuveikti daugiau. „Tikiu, kad galime toliau atsinaujinti, būti inovatyvūs ir sėkmingi“, – sakė premjeras.

Pasak premjero, jeigu Estija priims išmintingus sprendimus, sieks apsisaugoti ir bus patikima partnerė savo sąjungininkams, šalies saugumas bus užtikrintas.

T.Roivas pridūrė, kad estai savo nenuilstamu darbu įrodė, jog jais galima kliautis.

„Visa Europos Sąjunga pagrįsta pasitikėjimu, – pažymėjo jis. – Padariusiems klaidų sunku susigrąžinti pasitikėjimą.“

Pasak T.Roivas, europinės vertybės ir laisvė visuomet buvo neatsiejamos nuo Estijos žmonių būdo.

„Mes tikime laisve, teisingumu ir bendradarbiavimu. Tikime, kad esame stipresni kartu negu atskirai. Ir mes tokie esame“, – aiškino premjeras, pridūręs, kad Estijos žmonės suvokia, jog laisvė, sąjungos ir solidarumas yra trapūs dalykai.

Kalbėdamas apie saugumo padėtį, T.Roivas pabrėžė, kad Estijos žmonėms svarbiausia užtikrinti šalies laisvę, kad ją būtų galima perduoti vėlesnėms kartoms.

Pasak premjero, jeigu Estija priims išmintingus sprendimus, sieks apsisaugoti ir bus patikima partnerė savo sąjungininkams, šalies saugumas bus užtikrintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius