Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europoje – streikų epidemija, Londone bijoma neramumų studentų protestų metu

Bent keliose šalyse visuomeninio transporto darbuotojai surengė protestus, o Londone ruošiamasi galimiems masiniams neramumams, nes čia į gatves ketina išeiti studentai, nepatenkinti taupymo priemonėmis švietimo sistemoje.
Bijoma, kad Londone vėl gali įvykti masiniai neramumai
Bijoma, kad Londone vėl gali įvykti masiniai neramumai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visuotinis transporto darbuotojų streikas antradienį numatytas Portugalijoje.  Profsąjungų atstovai teigia, kad šis protestas nukreiptas prieš išmokų mažinimą ir masinius darbuotojų atleidimus.

Italijoje streiką paskelbė autobusų ir taksi vairuotojai. Liudininkai pasakoja, kad stotyse – minios negalinčių į norimą tikslą nuvažiuoti žmonių. Tarp protestuotojų reikalavimų – ir Silvio Berlusconi vyriausybės atsistatydinimas.

Prancūzijoje nuo pirmadienio protestuoja geležinkeliečiai, kurie nepatenkinti tuo, kad į keleivių pervežimo verslą ketinama įtraukti daugiau įmonių. Darbuotojai baiminasi, kad dėl to bus atleista nemažai žmonių.

Protestai vyksta ne tik Europoje – pavyzdžiui, Izraelyje pirmadienį vyko visuotinis keturių valandų streikas. Protesto metu buvo paralyžiuotas eismas, nedirbo universitetai, ministerijos, vienas oro uostas. Protestuojama buvo prieš įsidarbinimo visuomeniniame sektoriuje tvarką.

Didelės studentų protesto akcijos numatomos trečiadienį Londone. Kaip skelbia britų žiniasklaida, policijai pirmą kartą oficialiai leista šaudyti guminėmis kulkomis į protestuojančius žmones, jeigu situacija taps nekontroliuojama. Kaip rašo „Daily Mail“, trečiadienį Londono gatvėse budės 4 tūkst. policininkų.

Policijos atstovai pabrėžia, kad guminių kulkų jie naudoti neketina, tačiau to bus griebtasi, jeigu visos kitos priemonės pasirodys esančios neveiksmingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius