-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Europos Parlamentas patvirtino „paskutinio britų komisaro“ paskyrimą

Europos Parlamentas ketvirtadienį oficialiai patvirtino britų diplomatą Julianą Kingą Europos Sąjungos saugumo komisaru, bet iš šio posto jis sakė pasitrauksiąs, kai Jungtinė Karalystė išstos iš bloko.
Julianas Kingas
Julianas Kingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Strasbūre Prancūzijoje susirinkę europarlamentarai J.Kingo paskyrimą patvirtino 394 balsais prieš 161, o 83 deputatai susilaikė. Balsavimas buvo surengtas praėjus trims dienos po Parlamento komiteto posėdžio, per kurį J.Kingas deklaravo savo ištikimybę Europai.

J.Kingas, kuris iki šiol buvo Didžiosios Britanijos ambasadorius Prancūzijoje, tikriausiai bus paskutinis britų ES komisaras, nes jo šalis rengiasi išstoti iš 28 narių bloko.

„Jūs imatės šio vaidmens nepaprastomis aplinkybėmis“, – po balsavimo jam pasakė Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas, kuriam kalbant grupė europarlamentarų švilpė.

„Jūs tvirtai rėmėte Jungtinės Karalystės pasilikimą Europos Sąjungoje, tada manau, kad vykdysite savo pareigas turėdamas tai galvoje“, – pridūrė M.Schulzas.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris anksčiau yra siūlęs J.Kingą kaip pamainą finansinių paslaugų komisarui Jonathanui Hillui.

J.Hillas atsistatydino po birželio 23 dieną Britanijoje įvykusio referendumo, per kurį rinkėjai nubalsavo už šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos.

Tačiau J.Hillą finansinių paslaugų komisaro postą galiausiai pakeitė latvis Valdis Dombrovskis, o J.-C.Junckeris įsteigė J.Kingui naują saugumo postą.

Naujojo komisaro portfelis apims daugelį sričių, įskaitant kovą su terorizmu, radikalizacijos prevenciją, kovą su organizuotu nusikalstamumu ir kibernetiniais nusikaltimais.

Patyręs diplomatas J.Kingas turės gerinti dalijimąsi informacija ir žvalgybine informacija. Ši užduotis apims Europolo Europos kovos su terorizmu centro modernizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius