-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjunga piktinasi Rusijos draudimais dalyvauti Boriso Nemcovo laidotuvėse

Europos Sąjunga antradienį pasmerkė „savavališką“ Rusijos draudimą keliems iškiliems Europos veikėjams atvykti į nužudyto Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo laidotuves Maskvoje.
Maskva gedi nužudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo
Maskva gedi nužudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jau nebe pirmą kartą susiduriame su tokiais atsisakymais dėl akivaizdžiai savavališkų priežasčių. Raginame Rusijos valdžią veikti kiek įmanoma skaidriau“, – sakė Europos Komisijos atstovė spaudai Maja Kocijančič.

Rusija neleido atvykti į antradienį vykstančias atsisveikinimo su B.Nemcovu ceremonijas Latvijos europarlamentarei, buvusiai užsienio reikalų ministrei Sandrai Kalnietei, taip pat Lenkijos Senato pirmininkui Bogdanui Borusewicziui.

S.Kalnietė naujienų agentūrai AFP sakė, kad ji nebuvo įleista į Rusijos teritoriją, kai pirmadienio vakarą atskrido į Maskvos Šeremetjevo oro uostą. Tuo tarpu B.Borusewicziui nebuvo išduota viza.

M.Kocijančič išreiškė viltį, kad tokie incidentai nebesikartos, taip pat ragino Maskvą paskelbti visų asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Rusijos Federaciją, sąrašą.

Pasak Europos Komisijos atstovės, draudimas atvykti S.Kalnietei, kuri turi diplomatinį pasą, yra „pagrindinių laisvių pažeidimas“, o Maskvos paaiškinimai, kad europarlamentarės vizitas keltų pavojų Rusijos nacionaliniam saugumui ir viešajai tvarkai, Bendrijos požiūriu, neatrodo patikimas.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas savo ruožtu pareiškė, kad Rusijos veiksmai atrodo neturintys „nė menkiausio pagrindžiančio elemento“.

„Kuo griežčiausiai kreipsiuosi į Rusijos institucijas ir reikalausiu oficialaus paaiškinimo“, – sakoma jo pareiškime.

Tūkstančiai gedinčių žmonių antradienį atėjo atsisveikinti su B.Nemcovu, kuris buvo nužudytas praėjusį penktadienį ant tilto Maskvos centre netoli Kremliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius