Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos teismas pasmerkė Rusiją dėl masinio gruzinų deportavimo

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) ketvirtadienį pasmerkė Rusiją dėl masinio Gruzijos piliečių deportavimo 2006-aisiais, likus dvejiems metams iki trumpo abiejų šalių karinio konflikto.
EŽTT
EŽTT / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos vykdyti areštai, sulaikymai ir kolektyviniai trėmimai, nuo kurių nukentėjo keli tūkstančiai gruzinų, smarkiai padidino įtampą tarp šalių, kurios 2008 metais trumpai kariavo.

Nuo 2006 metų rugsėjo iki 2007 metų sausio Rusija išdavė daugiau nei 4 600 įsakymų dėl ištrėmimo.

Strasbūre įsikūręs EŽTT skelbdamas nutartį byloje, kurią Gruzija iškėlė 2007 metais, Maskvos vykdytą trėmimų politiką apibūdino kaip „savavališką“.

Gruzijos vyriausybė teigia, kad nuo 2006 metų rugsėjo iki 2007 metų sausio Rusija išdavė daugiau nei 4 600 įsakymų dėl ištrėmimo, ir daugiau nei 2 300 žmonių buvo sulaikyti ir jėga ištremti.

„Teismas nustatė, kad 2006-ųjų rudenį Rusijos valdžia vykdė koordinuotą areštų, sulaikymų ir trėmimų politiką prieš Gruzijos piliečius“, pažeisdama Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją, pažymima nutartyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius