Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Žmogaus Teisių Teismas paruošė nemalonią staigmeną Kremliui

Strasbūre esantis Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) pareikalavo, kad Rusija sumokėtų 35 tūkstančius eurų neteisėtai sulaikytiems protestuotojams, pranešė meduza.io.
Europos žmogaus teisių teismas
Europos Žmogaus Teisių Teismas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Opozicijos atstovai ir politiniai aktyvistai Marina Novikova, Jurijus Manstevas, Viktoras Savčenko, Aleksandras Kirpičiovas ir Valerijus Pomachinas buvo sulaikyti nuo 2006 iki 2012 metų, įvairių policijos reidų ir viešų protestų metu.

Teismas įpareigojo Rusijos valdžią išmokėti V.Savčenko 6000 eurų, o likusiems po 7500 eurų sumą. Teismas taip pat įsipareigojo padengti 6000 eurų bylinėjimosi išlaidų sumą A.Kirpičiovui ir V.Pomachinui.

EŽTT sprendime rašoma, kad aktyvistai buvo sulaikyti ir įkalinti neteisėtai, jų veiksmai nekėlė grėsmės visuomenei, o protestais nebuvo siekiama jokių politinių neramumų.

Tiesa, Rusija gali atmesti šį EŽTT sprendimą, remdamasi skandalingu praėjusių metų gruodžio mėnesį priimtu įstatymu, kuris leidžia Rusijos konstituciniam teismui atmesti bet kokius tarptautinių teismų sprendimus ir iš naujo peržvelgti bylas.

Tai reiškia, kad Kremlius neprivalėtų mokėti EŽTT baudos, remdamasis sprendimo nesutapimu su Rusijos konstitucija.

Rusija praėjusį mėnesį jau atmetė vieną EŽTT sprendimą, turėjusį suteikti teisę kaliniams balsuoti. Konstitucinio teismo teigimu, šis žmogaus teises ginantis sprendimas prieštaravo Rusijos rinkimų įstatymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius