Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Femen“ aktyvistė nuoga krūtine stojo ginti buvusio prezidento Leonido Kučmos

Žinomos skandalingu elgesiu Ukrainos moterų organizacijos „Femen“ aktyvistė pirmadienio rytą nusirengė iki juosmens prie Generalinės prokuratūros pastato sienų, solidarizuodamasi su buvusiu prezidentu Leonidu Kučma, neigiančiu kaltinimus opozicinio žurnalisto nužudymu.
Apsinuoginusi protestuotoja
Apsinuoginusi protestuotoja / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Femen“ aktyvistės jau ne kartą viešai apsinuogino, gindamos teises ir laisves arba protestuodamos prieš valdžios politiką. Dabartinį performansą jos paaiškino žurnalistams tuo, jog mano, kad L.Kučmos byla valdžia mėgina nukreipti visuomenės dėmesį nuo opesnių problemų.

„Bėk, Lionia, aš pridengsiu“ – skelbė plakatas, kurį laikė nusirengusi „Femen“ narė.

L.Kučma pirmadienį trečiąjį kartą per savaitę buvo iškviestas į apklausą, bet prasilenkė su aktyvistėmis nuogomis krūtinėmis.

Generalinė prokuratūra L.Kučmai, kuris vadovavo šaliai 1994–2005 metais, pateikė kaltinimus sąsajomis su opozicinio žurnalisto Georgijaus Gongadzės nužudymu.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius pirmadienį pirmą kartą komentavo L.Kučmos bylą, kalbėdamas iš Singapūro, į kurį atvyko su reikalais.

Jis pavadino „gandais“ spekuliacijas apie politinę potekstę, kurią įtarė ir kita žinoma kaltinamoji, buvusi premjerė Julija Tymošenko.

„Gandai, kad šis procesas virsta politiniu procesu. Tai tik gandai“, – sakė V.Janukovyčius, kurio žodžius cituoja spaudos tarnyba.

„Be abejo, Leonidui Danilovičiui (Kučmai) nemalonu. Jam niekas nepavydės, bet reikia užbaigti pagaliau kada nors. Reikia kada nors jau gyventi, duoti atsakymus į šiuos klausimus ir jo (bylą) užbaigti“, – sakė jis.

Pats L.Kučma sakė žurnalistams, kurie laukė jo prie Generalinė prokuratūros pastato, jog sutinka su V.Janukovyčiaus nuomone, kad jo byloje nėra politinių dalykų.

Jis prisipažino, jog jau apgailestauja, kad kažkada nusprendė eiti į prezidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius