-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fidelį Castro sužavėjo iš Lietuvos kilusio rašytojo knyga apie pasaulinį sąmokslą

Buvęs Kubos prezidentas Fidelis Castro susižavėjo Lietuvoje gimusio rašytojo Danielio Estulino knyga, kurioje dėstoma sąmokslo teorija apie vadinamąją Bilderbergo grupę, esą kontroliuojančią visą pasaulį.
Fidelis Castro
Fidelis Castro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

84 metų Kubos revoliucijos lyderis trečiadienį paskelbė straipsnį, užimantį tris iš aštuonių Komunistų partijos dienraščio „Granma“ puslapių, kuriame citavo ilgas ištraukas iš 2006 metais išleistos D.Estulino knygos „Bilderbergo klubo paslaptys“ („The Secrets of the Bilderberg Club“).

Sąmokslų teoretikas savo knygoje tvirtina, kad mįslinga „pasaulį kontroliuojanti“ grupuotė kasmet organizuoja iškilių politikų, mąstytojų ir verslininkų forumus. Ši tradicija susiformavo nuo 1954 metais Nyderlandų viešbutyje „Bilderberg“ vykusio susitikimo.

F.Castro pateiktų ištraukų beveik nekomentavo, tačiau vadino D.Estuliną sąžiningu ir gerai informuotu žmogumi, taip pat nurodė, kad jo knyga yra „fantastiška istorija“.

Buvusiam Kubos vadovui ir vienam iš svarbiausių šaltojo karo veikėjų sąmokslo teorijos jau seniai nesvetimos.Pasak F.Castro, D.Estulino aprašytos „piktavalės klikos ir Bilderbergo lobistai“ manipuliuoja visuomene, siekdami „sukurti pasaulinę Vyriausybę, kuri nepripažintų jokių sienų ir būtų atsakinga tik sau“.

Bilderbergo klubo tinklalapyje nurodoma, kad jo nariai kartą per metus renkasi „beveik tris dienas trunkančių neformalių ir nedokumentuojamų diskusijų aktualiomis temomis“, tačiau jokios kitos veiklos ši grupė nevykdo.

Tinklalapyje rašoma, kad šiais susitikimais siekiama skatinti žmones dirbti bendrai, sprendžiant svarbias politikos problemas.

Tuo tarpu kritikai nerimauja, kad šiam uždaram klubui priklauso itin įtakingi veikėjai. Bilderbergo grupės forumuose dažnai dalyvauja verslo magnatų Rockefellerių šeimos nariai, buvęs JAV valstybės sekretorius Henry Kissingeris, aukšto rango JAV ir Europos šalių pareigūnai, taip pat įtakingi tarptautiniai verslininkai bei žiniasklaidos priemonių vadovai.

F.Castro paskelbtos D.Estulino knygos ištraukos perša mintį, kad vadinamajai Frankfurto mokyklai atstovaujantys socialistai mokslininkai su Rockefellerių šeima praeito amžiaus 6-ame dešimtmetyje atvėrė kelią roko muzikai, kuri tapo „masių valdymo“ įrankiu ir padėjo nukreipti dėmesį nuo pilietinių teisių problemų bei socialinio neteisingumo.

„Žmogus, kuriam buvo patikėta užtikrinti, kad amerikiečiai pamėgtų britų muzikos grupę „The Beatles“, buvo pats Walteris Lippmannas“, – sakoma vienoje ištraukoje, kurioje minimas iškilus politikos filosofas ir žurnalistas, miręs 1974 metais.

„Jungtinėse Valstijose ir Europoje po atviru dangumi vykę dideli roko koncertai buvo naudojami didėjančiam visuomenės nepasitenkinimui malšinti“, – F.Castro citavo D.Estuliną.

Buvusiam Kubos vadovui ir vienam iš svarbiausių šaltojo karo veikėjų sąmokslo teorijos jau seniai nesvetimos. F.Castro iškėlė klausimų, ar 2001 metų rugsėjo 11 dieną Niujorke ir Vašingtone įvykdytos teroro atakos nebuvo surežisuotos JAV Vyriausybės, siekiant padidinti gynybos sektoriaus finansavimą.

Neseniai jis taip pat sakė, kad Vašingtonas gali būti atsakingas už vieno Pietų Korėjos karo laivo nuskandinimo šių metų kovą, nors dėl to incidento kaltinama Šiaurės Korėja.

D.Estulino tinklalapyje išsakoma nuomonė, kad per Rugsėjo 11-osios atakas veikiausiai buvo panaudoti maži branduoliniai užtaisai.

Rašytojas taip pat nurodo, jog Centrinė žvalgybos valdyba ir narkotikų kontrabandininkai gali būti atsakingi už keleivinio lėktuvo susprogdinimą virš Lokerbio miestelio Škotijoje, siekiant apkaltinti Libiją.

Sąmokslo teorija apie Bilderbergo klubą populiari tiek tarp kraštutinių kairiųjų, tiek tarp ultradešiniųjų, nors jų nuomonės apie šios grupės tikslus iš esmės skiriasi.

D.Estulino tinklalapyje išsakoma nuomonė, kad per Rugsėjo 11-osios atakas veikiausiai buvo panaudoti maži branduoliniai užtaisai.Kairieji kaltina ją siekiant visuotinio kapitalizmo įsigalėjimo, o kai kuriuose dešiniojo sparno tinklalapiuose teigiama, kad Bilderbergo klubas privertė Jungtinių Valstijų prezidentą Baracką Obamą propaguoti socializmą.

D.Estulino knyga iš dalies pagrįsta Bilderbergo klubo veikla besidominčio JAV žurnalisto Jimo Tuckerio, kurio straipsniai skelbiami dešiniosios pakraipos tinklalapiuose, tyrimais.

„Puiki medžiaga Holivudui... Kambaryje sėdi 15 žmonių, sprendžiančių žmonijos likimą, – sakė Niujorke veikiančio nepriklausomo Hadsono strateginių tyrimo instituto vadovas Herbertas Londonas. – Nepriklausau (Holivudo režisieriaus) Oliverio Stone'o sąmokslų mokyklai, todėl man sunku tuo patikėti.“

F.Castro, kuriam 2006-ųjų liepą buvo atlikta sudėtinga žarnyno operacija, atsistatydino iš Kubos prezidento posto 2008 metų vasarį ir nuo tada tik retkarčiais pasirodydavo visuomenėje ar per televiziją.

Tačiau pastaruoju metu ilgametis salos lyderis labai suaktyvėjo: Kubos parlamente jis pasakė kalbą apie branduolinio karo pavojų, susitiko su kitų šalių ambasadoriais Užsienio reikalų ministerijoje, rašo knygą ir netgi stebėjo delfinų pasirodymą Havanos okeanariume.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius