Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filadelfijos priemiestyje policija persekioja vyrą, įtariamą šešių žmonių nužudymu

Filadelfijos policija pirmadienį pradėjo gaudynes, ieškodama vyro, kuris, kaip įtariama, apsilankė trijuose namuose Filadelfijos priemiesčiuose ir nušovė šešis žmones, tarp jų – savo buvusią žmoną ir paauglę dukterėčią, pranešė pareigūnai.
Bradley Williamas Stone'as
Bradley Williamas Stone'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Policija rado mobilųjį telefoną ir automobilį, priklausantį Bradley Williamui Stone'ui, kuris pastaruoju metu bylinėjosi su buvusia žmona dėl jų dviejų vaikų globos teisių. Specialiųjų policijos pajėgų (SWAT) komandos apsupo to namą Pensbergo miestelyje ir per megafoną ragino jį pasiduoti, tačiau Montgomerio apygardos prokurorė Risa Vetri Ferman sakė, kad neaišku, ar įtariamasis yra tame name.

„Šiuo metu nežinome, kur jis yra“, – R.V.Ferman sakė per vakare surengtą spaudos konferenciją.

„Šiuo metu nežinome, kur jis yra“, – R.V.Ferman sakė per vakare surengtą spaudos konferenciją.

Ginkluoto užpuoliko siautėjimas prasidėjo pirmadienį paryčiais B.W.Stone'o buvusios svainės namuose Filadelfijos priemiestyje Sudertone ir baigėsi maždaug po pusantros valandos jo buvusios žmonos Nicole Stone bute netoliese esančio kaimyniniame Harleisvilio miestelyje, nurodė R.V.Ferman.

Nicole Stone sesuo Patricia Flick, jos vyras Aaronas Flickas ir sutuoktinių 14-metė dukra Nina Flick buvo nužudyti per pirmąją smurto bangą, o jų lavonai buvo rasti prieš 8 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku, pridūrė prokurorė. Jų 17-metis sūnus Anthony Flickas buvo rastas tame name pašautas į galvą ir išvežtas šarvuotu automobiliu, o vėliau išskraidintas sraigtasparniu į vieną Filadelfijos ligoninę.

Nicole Stone motina Joanne Hill ir senelė Patricia Hill buvo nužudytos prie savo namo netoliese esančiame Lansdeilo miestelyje. Tyrėjai buvo iškviesti, kai apie tą incidentą telefonu buvo informuota greitosios pagalbos tarnyba, sakė R.V.Ferman.

Nicole Stone kaimynai Harleisvilio namų bendrijoje „Pheasant Run Apartments“ sakė, kad apie 5 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku juos pažadino dūžtančio stiklo garsas ir šūviai, sklindantys iš jos buto. Jie sakė matę B.W.Stone'ą, bėgantį su savo dviem vaikais, ir iškvietę policiją.

„Visiems, kurie jos klausydavosi, ji sakydavo, kad jis (buvęs vyras) ketina ją nužudyti ir kad ji iš tiesų labai bijo dėl savo gyvybės“, – pasakojo kaimynas Evanas Weronas. 

Abu vaikai, kuriuos B.W.Stone'as pagrobė iš savo buvusios sutuoktinės namų, yra saugūs, sakė R.V.Ferman. Ji nenurodė, kokiu ginklu arba ginklais naudojosi įtariamasis.

B.W.Stone, kuris yra baltaodis, tikriausiai dėvėjo karinę uniformą. Taip pat žinoma, kad jis vaikščiodavo ramsčiuodamasis lazda, bet tikėtina, kad ji jam nebuvo reikalinga, pažymėjo prokurorė.

Harleisvilis, Lansdeilas ir Sudertonas yra už kelių kilometrų vienas nuo kito. Šautuvais ginkluoti policininkai atvažiavo šarvuotais automobiliais į Pensbergą po kelias valandas trukusio budėjimo prie namo Sudertone, kur buvo rastos kelios aukos. Keliose vietos mokyklose moksleiviams ir mokytojams buvo liepta imtis atsargumo priemonių.

Vėliau pirmadienio vakarą kaimyninėje Bakso apygardoje gausios policijos pajėgos atvyko netoli Doilstauno, kai gavo pranešimą, jog karišką uniformą dėvintis vyras, iš išvaizdos panašus į B.W.Stone'ą, mėgino nuvaryti automobilį.

Vėliau pirmadienio vakarą kaimyninėje Bakso apygardoje gausios policijos pajėgos atvyko netoli Doilstauno, kai gavo pranešimą, jog karišką uniformą dėvintis vyras, iš išvaizdos panašus į B.W.Stone'ą, mėgino nuvaryti automobilį.

Bradlay ir Nicole Stone'ai susituokė 2004 metais, bet išsiskyrė 2009-aisiais, rodo teismo įrašai. 35 metų B.W.Stone'as praeitais metais vedė kitą moterį, o 33 metų Nicole Stone, anot kaimynų, praeitą vasarą susižadėjo.

Buvę sutuoktiniai ginčijosi dėl savo vaikų globos: Bradley Stone'as gruodžio 5 dieną pateikė prašymą priteisti globą jam, o Nicole Stone gruodžio 9-ąją pateikė atsakomąjį pareiškimą. Jų ginčo baigtis kol kas neaiški.

E.Weronas sakė, kad Bradley Stone'as yra karo veteranas. Tas vyras dirbo barmenu Lansdeile, o teismo įrašai rodo, kad jis neseniai kelis kartus buvo apkaltintas vairavęs neblaivus. Vienas iš tų kaltinimų buvo nagrinėtas veteranų teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius