Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filipinus užgriuvęs taifūnas Mirinae iš viso nusinešė 14 gyvybių

Filipinų tarnybos sekmadienį stengėsi atnaujinti elektros tiekimą ir pašalinti sugriovimus, kuriuos šioje šalyje paliko šeštadienį ją užgriuvęs taifūnas Mirinae, nusinešęs mažiausiai 14 žmonių gyvybes.
Žmonės vėl buvo priversti gelbėtis nuo potvynių ir palikti savo namus.
Žmonės vėl buvo priversti gelbėtis nuo potvynių ir palikti savo namus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Taifūnas Filipinai

Aprimus Mirinae atneštiems smarkiems vėjams ir liūtims, komunalinės tarnybos sostinėje Maniloje ir jos apylinkėse šalino ant kelių užvirtusius medžius ir taisė nutrūkusias elektros linijas.

Pasak Raudonojo Kryžiaus, šiuo metu mėginama atstatyti keturis tiltus, kurie buvo sugriauti miestuose į pietus nuo Manilos. Siaučiant taifūnui 22 miestai buvo likę be elektros, kurios tiekimas pamažu atkuriamas.

„Mums pranešta, jog elektros tiekimas daugumoje vietų jau atkurtas, o potvynių vanduo nuslūgo per kelias valandas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Filipinų Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gwen Pang.

Ji nurodė, kad regionuose, kurie buvo atsidūrę taifūno kelyje, prieš kelias dienas į saugias vietas buvo evakuoti 115 tūkst. žmonių, todėl Mirinae nusinešė mažiau gyvybių negu anksčiau per salyną praslinkusios dvi smarkios audros.

Sekmadienio rytą Mirinae susilpnėjo ir slinko virš Pietų Kinijos jūros už 450 kilometrų į pietryčius nuo Manilos, pranešė Filipinų meteorologijos tarnyba.

Sekmadienio vidurdienį Maniloje įsikūrusi Nacionalinė stichinių nelaimių koordinavimo taryba paskelbė, kad pastarasis taifūnas „pareikalavo gerokai mažiau žmonių gyvybių ir padarė kur kas mažesnę turtinę žalą“ negu dvi ankstesnės audros.

Atogrąžų audra Ketsana salyne sukėlė smarkius potvynius rugsėjo 26 dieną, o po savaitės Filipinams smogė taifūnas Parma. Per abi audras iš viso žuvo daugiau nei 1 100 žmonių.

Filipinų prezidentės Glorios Arroyo atstovas spaudai sakė, kad vyriausybė „yra dėkinga taifūnui Mirinae, kad šis paliko šalį taip pat greitai, kaip į ją atslinko.

„Dėkojame mūsų žmonėms už bendradarbiavimą ir budrumą nelaimės akivaizdoje, – sakė jis. – Ir toliau stiprinkime mūsų pasirengimą stichinėms nelaimėms.

Filipinus per metus pasiekia vidutiniškai 20 taifūnų, tačiau pastarosios audros tapo didžiausiu šalies pasiruošimo stichinėms nelaimėms išbandymu ir privertė Manilą prašyti tarptautinės pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius