Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Forbes“: norite prispausti V.Putiną? Sekite paskui jo pinigus

Barackas Obama turi rimtą kozirį spausti Vladimirą Putiną permąstyti planus dėl Ukrainos, skelbia verslo leidinys „Forbes“. Tam reikia atsekti V.Putino ir jo artimiausių bendražygių sąskaitas.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galbūt JAV ir prarado savo pozicijas pasaulio diplomatiniuose sluoksniuose, tačiau ši šalis lieka pasaulio bankininkystės centru, su kuriuo niekas nenori pyktis. Kol egzistuoja dolerio standartas, nei viena šalis ar bankas, kokie jie dideli bebūtų, nepasiruošę gadinti santykių su JAV“, – rašoma publikacijoje.

Publikacijoje skelbiama, kad Rusijoje gyvena 111 milijardierių. „Gali būti, kad V.Putinas yra turtingiausias kleptokratas, tačiau jo turtai kruopščiai paslėpti. Tai tabu, apie kurį pavojinga net kalbėti“, – rašo „Forbes“. 

Anot publikacijos autoriaus, V.Putino aplinka turėtų įdėmiai stebėti Viktoro Janukovyčiaus ir jo aplinkos kančias: jų sąskaitos Austrijoje ir Šveicarijoje buvo užšaldytos, V.Janukovyčius prarado paskutinius autoriteto likučius, kai ukrainiečiai išvydo jo turtus rezidencijoje. 

Gali būti, kad V.Putinas yra turtingiausias kleptokratas, tačiau jo turtai kruopščiai paslėpti. Tai tabu, apie kurį pavojinga net kalbėti, – rašo „Forbes“.

Rusų tauta supranta, kad jų valdžia gyvena lygiai taip pat kaip V.Janukovyčius, tačiau neturi įrodymų. „Jie nežino neįtikėtinų korupcijos mastų viršūnėse. Sunku pasakyti, ką jie padarys, jeigu tarptautinė finansų bendruomenė pateiks jiems įrodymus, net jeigu tai ir bus paneigta valstybinėje žiniasklaidoje“, – rašo „Forbes“. 

„Tarptautinė finansų bendruomenė galėtų pradėti nuo vieno artimiausių V.Putino finansų partnerio Genadijaus Timčenkos (jis yra 61-asis turtingiausių pasaulio žmonių sąraše), Suomijos piliečio, gyvenančio Šveicarijoje. Kalbama, kad G.Timčenka kontroliuoja V.Putino užsienio sąskaitas. Kaip Suomijos pilietis jis gali būti iškviestas duoti parodymus. G.Timčenkos vietoje reikėtų susirūpinti“, – rašoma leidinyje.

„Nepriklausomi Rusijos šaltiniai ir netgi šaltakraujiška Angela Merkel atvirai klausia, ar V.Putinas neprarado ryšio su realybe. Galbūt jis padarė didžiausią gyvenimo klaidą. Jis priima neapgalvotus, nepasvertus sprendimus. Jeigu jo aplinka pamatys, kad V.Putinas kenkia jų interesams, jie gali rasti būdų jį pašalinti. Rusų tauta negali juo atsikratyti, tačiau „dvariškiai“ gali“, – konstatuojama leidinyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius